Haberler

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı: Bize Nazar Değiyor

Güncelleme:

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu, "Türkiye ne zaman iyiye gitse bize nazar değiyor. Başımıza bir iş çıkıyor." dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Türkiye ne zaman iyiye gitse bize nazar değiyor. Başımıza bir iş çıkıyor. Biz, işimize ve yolumuza bakmak istiyoruz." dedi.

Nakıboğlu, Hatay'da Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nin ev sahiplğinde bir otelde düzenlenen, "Sanayiciler Geleceğe Nasıl Hazırlanıyor" konulu toplantıda, son günlerde Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmelerin arkasında dış güçlerin olduğunu iddia etti.

Dış güçlerin Türkiye üzerinden ellerini çekmesi gerektiğinin altını çizen Nakıboğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye ne zaman iyiye gitse bize nazar değiyor. Başımıza bir iş çıkıyor. Biz, işimize ve yolumuza bakmak istiyoruz. 'Ankara'da şu ve bu oldu'yla uğraşmak istemiyoruz. Türkiye'de organize sanayi hareketi çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Artık organize sanayilerin kıymeti bilinmeye başlandı. Ülke genelindeki 280 organize sanayi bölgesinde 1,5 milyon kişi istihdam ediliyor. Bizler bundan sonra katma değeri yüksek teknolojik mallar imal etmek istiyoruz. Yeni yetişen nesil yüksek teknolojyi kullanıyor. Bizlerin de bu yönlere yönelmemiz gerekiyor"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de Türkiye'de sezgi, girişimcilik ruhu ve kabiliyet gibi benzeri gayrimaddi vasıfların bir veya birkaçının bir araya gelmesi ile büyük zenginlikler ve paralar kazanılabildiğini belirtti.

Milletlerin zenginliğinin bu şekilde ortaya çıktığını ifade eden Lekesiz, "Girişimcilik ruhunun bir ülkede gelişmesi çok önemlidir. Ülkelerin zenginliği artık biz biliyoruz ki uluslararası dili konuşmasını bilen, dünyayı bir bütün olarak görerek ne yapması gerektiğine ilişkin sağlıklı analizler yapabilen ve dünyanın her tarafında koşturan günümüzün fatihleri dediğimiz girişimciler üretikleri mal ve hizmet ülkelerin zenginliği açısından fevkalade değerlidir. Bunun farkındayız. Girişimcilerin yetiştiği merkezlerin başında da ülkemizde organize sanayi bölgeleri geliyor" diye konuştu.

Antakya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahsin Kabaali ise bölgede son yıllarda çok önemli çalışmalar yaparak alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını, geleceğe umutla ve güvenle baktığını kaydetti.

Kabaali, bölgelerinin 2023 vizyonunda 300 tesis, 30 bin istihdam ve 1 milyar dolar ihracat hedefinin bulunduğunu, bu hedef doğrultusunda yatırımları ve çalışmalarını yapma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Toplantıya Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çincin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve girişimciler katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Cahit Nakıboğlu Antakya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title