Haberler

Hakkari'de Berçelan Festivali Hazırlıkları

Hakkari Belediye Başkanlığı, ilk defa düzenleyeceği "1.Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'nin programı ile ilgili açıklamada bulundu."

Hakkari Belediye Başkanlığı, ilk defa düzenleyeceği "1. Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'nin programı ile ilgili açıklamada bulundu.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'e adına ve 'Üç Özgürlük fidanı Sakine, Leyla ve Fidan Berçelan'da yaşam buluyor' şiarı ile "1. Berçelan Kültür ve Sanat Festivali' düzenleyeceklerini söyledi. Bedirhanoğlu, "yıllardır Hakkari'de yapmayı planladıkları festivallerin bölgede süren savaş nedeniyle ertelendiğini ancak PKK lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı yeni süreçle birlikte bu yıl festival düzenleyeceklerini" ifade etti. Hakkari Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali'nin 28 Haziran Cuma günü başlayıp 30 Haziran Pazar günü sona ereceğini ifade eden Bedirhanoğlu, "Festival; Hakkari Belediyesi, BDP Hakkari İl Örgütü ve Demokrasi Platformu bileşeni sivil toplum örgütleri ile Hakkari halkının desteği ile düzenleniyor. Festivalde 2 büyük konser verilecektir. Festivalimize BDP ve DTK Eş Başkanları, BDP milletvekillileri ve bölge belediye başkanları ile Hakkari halkının saygınlığını kazanan değerli misafirleri davet edeceğiz. Festival programı kapsamında biri Berçelan, diğeri de Hakkari kent merkezinde 2 büyük konser verilecek. Ayrıca festivalde tiyatro gösterimi, resim sergisi, çocuklara yönelik oyunlar ve değişik kültürel ve sanatsal faaliyetlere yer vereceğiz. Festival programımız 28 Haziran günü saat 13.00'te Hakkari Şehir Stadı'ndan belediye önüne kadar davul ve zurnalar eşliğinde yapılacak yürüyüşle başlayacak. Belediye önünde festivalin açılışı yapılacak. 29 Haziran Pazar günü saat 09.00'da Berçelan Yaylası'na çıkılacak, gece Berçelan'da geçirilecek. 30 Haziran Pazar günü saat 16.00'da şehre geri dönülecektir" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Belediye Başkanlığı Fadıl Bedirhanoğlu Sakine Cansız Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title