Haberler

Gündem / 30 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında, St. Regis Otel'de Musevi kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek, Andrew Mellon Auditorium'da, Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında, St. Regis Otel'de Musevi kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek, Andrew Mellon Auditorium'da, Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Washington) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Kastamonu Tanıtım Günleri'ne iştirak edecek.

(Ankara/14.40) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu toplantısına katılacak.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü DESEM 75.Yıl Amfisi'nde, "Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planı Projesi" toplantısına iştirak edecek.

(İzmir/10.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seyhan Nehri üzerine inşa edilecek "Devlet Bahçeli Köprüsü Temel Atma Töreni"ne katılacak.

(Adana/14.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP Genel Merkezi'nde, parti heyetinin Mısır ziyaretine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına dair kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Finans Teknopark AŞ ve İstanbul Kalkınma Ajansı arasında düzenlenen imza ve gong törenine katılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir'de FORD EKOTORQ Motor Seri Üretime Geçiş Töreni'ne katılacak, Demir-Döküm Fabrikası, Bozüyük Organize Sanayi, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, sanayici ve iş adamları ile Bilecik Polisevi'nde bir araya gelecek.

(Eskişehir/11.00/Bilecik/11.00-18.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cizre'deki muhtarlar, oda başkanları, imamlar ve öğretmenlerle toplantılar yapacak.

(Şırnak/11.00-15.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürbulak Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacak.

(Ağrı/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- TÜİK, 2015 yılı ikinci dönemine ait elektrik ve doğalgaz fiyatları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Slovenya'da Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Dragoljuba Bencina ile bir araya gelecek, Dışişleri Bakanı Karl Victor Erjavec'in vereceği çalışma yemeğine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek, Ulusal Meclis Başkanı Milan Brglez tarafından kabul edilecek.

(Lubliyana) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek.

(Washington) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin düzenleyeceği "Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel yük paylaşımı" konulu yüksek düzeyli konferansa katılacak.

(Cenevre) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de insani yardım ulaştırılması konusundaki sorunları görüşecek.

(New York) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla Batı Şeria ve İsrail'de protesto gösterileri düzenlenecek.

(Kudüs/Ramallah) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

7- Irak güvenlik güçlerinin Musul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları devam ediyor.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul) (Fotoğraflı – Görüntülü)

KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ukrayna'da temaslarda bulunacak.

(Kiev) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Perulu yazar Mario Vargas Llosa'nın 80. doğum günü dolayısıyla Madrid'deki "Amerika Evi"nde düzenlenen "Vargas Llosa: Kültür, fikirler ve özgürlük" başlıklı seminerin kapanışını Nobel Edebiyat Ödüllü iki yazar Orhan Pamuk ve Vargas Llosa yapacak.

(Madrid) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Yapı Kredi'nin düzenlediği Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Beşiktaş Bosphorus Otel'de düzenlenecek törenle verilecek.

(İstanbul/18.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Uğur Derman, vefatının 40. yılında Hattat Necmeddin Okyay'ı anlatacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

GÜNCEL

1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar?, Pakistan'da mevkidaşı Rahil Şerif ile bir araya gelecek, Ulusal Savunma Üniversitesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret edecek, KKTC'nin İslamabad Büyükelçisi ile görüşecek.

- Cumhurbaşkanlığınca madalya takdim edilecek Akar, onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(İslamabad) (Fotoğraflı – Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Gran Canaria takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası finali ilk maçında İmperial Hastanesi İdmanocağı, deplasmanda Romanya'nın CSM Bükreş takımıyla karşılaşacak.

(Bükreş/18.00) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 25. hafta, 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Manisa'da 5 bin kişilik sığınmacı kampı kurulacak

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık:

"Sığınmacıların ülkemizde insani şartlarda konaklatılması ve ihtiyaçlarının karşılanması anlamında Manisa'da 5 bin kişilik bir kamp kurulmasına yönelik çalışmaları yürütüyoruz"

"Yemen'e insani yardım gemimiz yardım götürdü. İki veya üç haftaya kadar Somali'ye 10 bin tonluk bir un sevkıyatımız olacak. Özellikle insani yardım ve afet temelli çalışmalarımız yurt dışında devam edecek"

(Ferdi Akıllı/Zonguldak)

2- "4.5G hız, kapasite ve sağladığı verimlilikle şaşırtacak"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu:

"4.5G'de öyle hızlar öyle kapasiteler olacak ki herkes naklen yayın aracı olmaksızın, ona gerek kalmadan istediği yerden naklen yayın hizmeti verebilecek ve herkes o naklen yayınlanan şeyi de küçük ekran televizyonlarından seyredebilecek"

"İçerik açısından müthiş zengin bir dönem başlıyor. Şu anda baktığımızda müşterilerimizin cep telefonlarından günde 11 dakika televizyon seyrettiğini görüyoruz, bu rakamların 45 dakikalara doğru artışını göreceğiz"

"Bunlar aslında sektörlerin verimliliğini artıracak. Bugün eğer buna hazır olmayan sektörler varsa, o sektörleri, şirketleri kaybedeceğiz. Yeni işler çıkacak ortaya"

(Haluk Yüksel/Bursa)

3- "Akabe-İskenderun Ro-Ro seferleri ihracata 'can simidi' olur"

Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün ziyaretinde yaptığı "Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri başlatmayı düşünüyoruz." açıklamasını memnuniyetle karşılayan ihracatçılar, bu seferlerin ihracata "can simidi" olacağına inanıyor

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi:

"Akabe'ye düzenlenmesi planlanan seferlerle Arap dünyası ve Ürdün ile ticari ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum. Seferlerden hem Türkiye hem de Ürdün önemli kazançlar sağlayacaktır"

"Ro-Ro feribot taşımacılığı ile Akabe, Türkiye için Ürdün'ün yanı sıra Körfez ve Arap Yarımadası'na açılan bir kapı görevi görecek. Bu sayede gelişen ticari ilişkiler farklı yatırım fırsatlarını da beraberinde getirecek"

AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen:

"Akabe-İskenderun arasında Ro-Ro seferlerinin düzenlenmesi daralan ihracatımız için adeta bir can simidi olacaktır. Özellikle yaş meyve-sebze ve gıda gibi çabuk bozulan ürünler için hayati önem taşımaktadır"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title