Haberler

"Göçmen Gençler Almanya'nın Geleceği"

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, partisinin Türkiye'den Almanya işçi göçünün 50.yıl etkinlik programı çerçevesinde Hamburg'da çeşitli uyum kurumlarını ziyaret etti.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, partisinin Türkiye'den Almanya işçi göçünün 50. yıl etkinlik programı çerçevesinde Hamburg'da çeşitli uyum kurumlarını ziyaret etti. Sigmar Gabriel ziyaret sırasında "Göçmen gençler Almanya'nın geleceği" olduğunu söyledi.

Beraberinde Federal Parlamento Milletvekili Aydan Özoğuz ile önce kent merkezindeki Göçmen Girişimciler Derneği'ni (ASM) gezdi. ASM müdürü Mehmet Keskin, Susanne Dorn ve Till Kobusch'tan bilgi alan Gabriel, aralarında Kubilay Topuz, Dilan Mike, Koray Ünsal, Nilay Karakaya, Ebru Ersoy, Arzu Tumar ve Yeliz Kılıç isimli Türk gençlerinde bulunduğu öğrencilerle de konuştu. Gabriel, eğitime önem verilmesi gerektiğini belirterek, 'Göçmen gençler Almanya'nın geleceği. İyi eğitim alan herkesin önü açık. Geçmişteki 50 yılda olduğunu gibi önümüzdeki yıllarda da göçmenler ülkenin zenginliğini artıracaktır" dedi.

Ardından ASM ile birlikte göçmen gençlerin meslek eğitimi aldığı Jaipur kuruluşunu gezen Gabriel, daha sonra Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kirchdorf semtindeki gençlikevinde liseli gençlerle eğitim ve gençlik sorunları üzerine konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title