Haberler

GKV'lilerden İngilizce Wicked Müzikali

Güncelleme:

İngilizce Müzikal gösterisinde bu yıl Wicked adlı oyunu sahneledi.

GKV Özel Liseleri geleneksel olarak her yıl hazırladığı ve sanat severlerin merakla beklediği İngilizce Müzikal gösterisinde bu yıl Wicked adlı oyunu sahneledi. GAÜN AKM'de sahnelenen müzikali GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'da izleyerek müzikalde görev alan öğrenci, öğretmen ve idarecileri kutladılar.

Sanat severlerin yoğun ilgi gösterdiği GKV Özel Okullarının İngilizce müzikal gösterilerinde bu yıl Wicked adlı İngilizce Müzikal sahnelendi. Büyük bir özveriyle hazırladıkları müzikali GAÜN AKM'de sahneleyen GKV Özely Liseleri öğrencileri izleyicilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Kostüm, dekor ve müzikleriyle de adeta bir sanat şaheseri olarak hazırlanan müzikal dakikalarca ayakta alkışlandı. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve yoğun bir davetli topluluğunun izlediği müzikal beğenilirken müzikal öncesi bir açıklama yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç Dr Atanur Vergili, yabancı dil eğitim ve öğretiminde GKV Özel Okullarının yüksek bir standarda sahip olduğunu ve sahnelenen oyunların tamamının İngilizce olarak seslendirildiğini sözlerine ekleyerek "Sanat bir toplumun uygarlık birikimi olan kültür ve eğitimin bütünleyici unsurudur. Hayal gücünün sınırsız hareket, renk, çizgi, ya da seslerle anlatımı olan sanat insanların estetik hazlarını destekler. Heykel, resim, tiyatro, sinema, şiir, müzik ve benzeri sanat eserleri bireylere iyi ve olumlu duygular yaşatır ve onları birbirlerine yaklaştırır.

Tarih boyunca toplumların eğitime verdiği önem, sanat ve kültürü doğrudan etkileyerek çağdaşlık düzeyini belirlemiştir. Gelişmiş ülkelerin güçlü ekonomik yapıları sanat alanındaki zenginliği de beraberinde getirmektedir Gerçek bir eğitim gönüllüsü olan değerli kurucumuz Cemil Alevli, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının temel misyonunu, Türkçemizi ve en az bir yabancı dili mükemmel kullanan, güzel sanatlara ilgi duyan, sosyal yönü güçlü, çağdaş öğrenciler yetiştirmek olarak belirlemiştir. Bu misyonu en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla, öğrencilerimizin İngilizcenin yanısıra ikinci dil olarak Almanca öğrenmeleri için etkili bir yabancı dil eğitimi vermeye çaba gösteriyor, eğitim programlarımızı çok zengin sanat, müzik, edebiyat, spor ve sosyal sorumluluk etkinlikleriyle destekliyoruz.Her yıl tekrarladığımız geniş katılımlı uluslar arası halk oyunları festivali, yurt dışı kardeş okul öğrenci değişim programları, yurt dışı yaz okulu ve benzeri projeler yabancı dil etkinliklerimizin başında gelmektedir.

Bunun yanı sıra öğrencilerimizi güzel sanatların çok yönlü bir alanı olan tiyatroyla ilgilenmeye özendirmekteyiz. Okullarımızda yıl içinde gerçekleştirdiğimiz çok sayıda tiyatro çalışmasıyla öğrencilerimize toplum önüne çıkma ve toplu çalışma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda çeşitli seçkin Türkçe ve İngilizce tiyatro eserlerini sahneleyerek öğrencilerimizin tiyatro yeteneklerini velilerimizle birlikte gururla izlemekteyiz. Bu sanat gösterilerimizden birisi olan İngilizce tiyatro etkinliğimizde bu akşam, Broadway'de 8 yıldan bu yana oynanan " Wıcked" adlı başyapıt sahnelenecektir. Böylesi büyük bir etkinlik için her türlü desteği vererek bizi yüreklendiren, yaşamlarını eğitime adayan, her zaman kendimize örnek alarak müstesna kişiliklerinden çok şey öğrendiğimiz değerli mütevelli kurulu başkanımız sayın Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal Ersoy'a en içten teşekkürlerimizi arz ederim."dedi.

Büyük beğeni kazanan müzikalde GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Ayşe Edizer, Yağmur Aşar, Beril Er, Mert Elbeyli, Ece Işık, Alanya Edizer, Onur Kutlar,Onur Alagöz, Merthan Kamber, Yağmur Fındık, Berika Kuyucu, İlayda Ekener, Mete Düşkün, Uygar Körcük, Sinan Dölek, Gül Aksoy, Halit Kürkçü, Emre Güntin, Yusuf Özgür,Fırat Aydın, Merve Söylemez, Rengin İşbilen, Semah Nur Tepe, Oğuz Aras, Esra Aksoy, Didar Kısacık, İdil Aliosmanoğlu, İlayda Taşatan, Gökşen Köreken, Damla Özüpak, Mert Kervancıoğlu, Ayberk Nalbantoğlu, Baran Tural, Arda Akgül, İlayda Ekener, Yağmur Aşar, Nagihan Bulut Ve Gül Aksoy rol aldı. Müzikalin yönetmenliğini GKV Özel Liseleri İngilizce Öğretmeni Nursev Kadıoğlu Yapıtı Müzikalde Ayrıca Gkv Özel Okulları Öğretmenlerinden Hakan Alnıaçık, Berkay Tahtacı, Özlem Kara, Özlem Semizoğlu, Tülay Kıratlı, Hayal Bazoğlu, Banu Demirdağ, Elif Yaman, Mehmet Serçeler, Pelin Akan Ve Özlem Semizoğlu Görev Aldı. Gkv'li Personellerden Mustafa Özbal, Coşkun Aydemir, Kadir Taşçılar Ve Endam Aslan'da çalışmalarda çeşitli görevler üstlenerek müzikalin başarıyla hazırlanmasında önemli rol oynadılar.

GKV Özel Lisesi öğrencileri tarafından GAÜN AKM'de saat 20.00'de sahnelenecek olan Wicked adlı İngilizce Müzikal'de konu olarak mitolojik bir olay işleniyor. Müzikalde Teninin rengi yeşil olduğu için doğduğu günden beri herkesin garipsediği Elphaba ne ailesi ne de arkadaşları tarafından benimsenir. Hâlbuki tabiat ustu güçlere sahiptir ve bunun fark edilmesiyle birlikte başına gelmeyen kalmaz. Elphaba ve güzeller güzeli Glinda'nin arkadaşlık macerasında ezeli rakipler olan iyilik ve kötülüğün savaşına tanıklık edeceğiz akıcı ve sürükleyici bir macera gözler önüne serdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title