Haberler

Gençler Yerel Yönetimlerde Görev Almak İstiyor

"Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler" kampanyası ile kentlerde gençlerin yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması için çalışmalar yürütülecek.

Ulusal Gençlik Parlamentosunca (UGP) gerçekleştirilen "Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler" kampanyası ile kentlerde gençlerin yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması için çalışmalar yürütülecek.

UGP tarafından 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde genç ve genç dostu adayları desteklemek amacıyla "Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler" kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın tanıtım toplantısına Ulusal Gençlik parlamentosu Yürütme Kurulu Üyeleri İsmail Metin, Serpil Özbey, Ulaş Tepe ve 65 ilden gelen kampanyanın il sorumluları katıldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Metin, burada yaptığı konuşmada, UGP'nin 159 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındırdığını belirterek, ülkede toplam nüfusun yüzde 56'sını gençlerin oluşturduğunu söyledi.

-"51 milyon seçmen içerisinde 19 milyon genç seçmen bulunuyor"

2014 yılında ilk defa oy kullanacak olan genç seçmen sayısının 55 bin olduğunu dile getiren Metin, "Ülkemizdeki toplam 51 milyon seçmen içerisinde 19 milyon genç seçmen bulunmasına rağmen yerel yönetimlerde yeteri kadar söz sahibi olamıyorlar. Seçilmiş 3 bin 379 il genel meclisi üyesinden sadece 44'ü, seçilmiş 31 bin 790 belediye meclisi üyesinden sadece 882'si 25-30 yaş aralığında. Gençler rakam olarak bakıldığında söz sahibi fakat yönetime katılım açısından yer bulamıyorlar, çok düşük sayılarda" diye konuştu.

Kampanya süresince farklı görüş ve yaşam biçimlerini benimsemiş, paylaşımcı, gönüllülük bilinciyle gençler için ortak hareket eden ihtiyaç ve sorunları ortaya koyarak katılımcı ve uzlaşmacı çözüm üreten dinamik, gelişimin savunucusu genç dostu kentler için genç dostu adayları desteklediklerini ifade eden Metin, tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından kampanyaya destek veren aralarında oyuncu Eylem Yıldız, Selçuk Yöntem, Caner Cindoruk ve Devrim Yakut'un bulunduğu kısa film gösterimi yer aldı.

-Ulusal Gençlik Parlamentosu

Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun (UGP) kuruluşu 19 Mayıs 2004 tarihinde TBMM'deki törenle ilan edildi. Bünyesinde 61 ilden 48 gençlik meclisi, 58 gençlik alanında faaliyet gösteren STK, 53 üniversite öğrenci topluluğu toplamda 159 üye kuruluşu bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Metin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title