Haberler

Gemiden Sızan Sintine Atığı ve Fuel Oil, İzmit Körfezi'nde Kirliliğe Neden Oldu

KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, 2 gün önce bir gemiden sızdığı tahmin edilen fuel oil ve sintine atığı, sahil kıyısında kirliliğe neden oldu.

KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, 2 gün önce bir gemiden sızdığı tahmin edilen fuel oil ve sintine atığı, sahil kıyısında kirliliğe neden oldu. Temizlik çalışmalarına başlanırken, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "Bunlar sürekli oluyor. Onun için daha ciddi tedbirlerin alınması lazım. Gemicilerin de bilinçli olması lazım. Bunlar çok hoş hadiseler değil" dedi.

İzmit Körfezi'nde Darıca ilçesi Yalı Mahallesi sahilinde 2 gün önce, görülen kıyı kirliliği ihbarı üzerine Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Bölgeye giden ekiplerin olay yerinde yaptıkları incelemede deniz yüzeyinde kirliliğe neden olan maddenin fuel oil ve sintine atığı olduğunu belirledi. Temizlik çalışmaları kapsamında deniz yüzeyine sıvı emici ve yayılmayı engelleyici bariyerler çekildi. Denizden alınan numuneler laboratuvara gönderilerek, atığın hangi gemiden sızdığının tespiti için çalışma başlatıldı.

Denizdeki kirlilik ile ilgili açıklama yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "Burası 3-4 gün önce çok temiz bir yerdi. Sahil tamamen ikinci bir boğaz dediğimiz Darıca'nın sahili burası. Gemiler çok yaygın ve körfezdeki bu trafikten dolayı da hangi geminin ne zaman atık bırakacağını bilemiyoruz. Böyle bazı günler bunlar oluyor. Çevre Müdürlüğümüzle beraber atıkları emici malzemelerle bir mücadele içerisindeyiz. Şu ana kadar da iyi bir sonuç alındı. Tabi bunlar sürekli oluyor. Onun için daha ciddi tedbirlerin alınması, tamamen sahada ve körfezde olması lazım. Gemicilerin de bilinçli olması lazım. Bunlar çok hoş hadiseler değil. Vatandaşın bir hafta önce denize girdiği yerin, şu anda temizlenmesiyle ilgili büyük bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Onu da belli bir ölçüde sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Darıca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title