Haberler

Gaziantep Hep Bir Barış Ve Hoşgörü Kenti Olmuştur

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Berlin Protestan Akademisi Ve Berlin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Yöneticilerine Gaziantep'i Tanıttı.

Gaziantep büyükşehir belediye başkanı dr. Asım güzelbey, berlin protestan akademisi ve berlin kültürlerarası diyalog merkezi yöneticilerine gaziantep'i tanıttı.

Gaziantep Hürsiad Derneği tarafından Uğur Plaza'da düzenlenen programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Almanya Protestan Akademisi Derneği Müdürü Dr. Erika Godel, Kültürlerarası Diyalog Derneği Başkanı Ercan Karakoyun, Kültürlerarası Diyalog Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Cihan, Hürsiad Dernek Başkanı M.Kasım Fincan, Genel Sekreteri, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Erbalcı, işadamları ve Protestan Akademisi Üyeleri katıldılar.

Programda bir sunum yapan Başkan Güzelbey, "Birçok medeniyete binlerce yıl ev sahipliği yapmış olan Gaziantep bir barış ve hoşgörü kentidir" dedi.

Güzelbey, "Gaziantep tarihi yapılar açısından belki de dünyanın en zengin şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Kültürlerin uğrak noktası olan, bugün bütün bu renkliliğin izlerini en belirgin şekilde taşıyan Gaziantep, hızla gelişen ve kalkınan Türkiye'mizin yıldız şehirlerinden biridir. Kent son dönemde büyük bir değişim içerisinde ve kabuk değiştiriyor" diye konuştu.

'Tarihiyle barışık, sahip olduğu potansiyeli ile Gaziantep'i tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra çağdaş çalışmalarıyla dünyada da örnek olarak gösterilen, sürdürülebilir gelişmişlik düzeyinde yaşam kalitesi yüksek bir şehir yapmayı hedef edindik' diyen Başkan Güzelbey, "Kentimizi bulunduğu bölge başta olmak üzere ülkemizin örnek kentlerinden biri haline getirme çabalarımızı vizyon projelerle destekliyoruz. Avrupa ülkelerinden çeşitli kentlerle kurduğumuz kardeş şehir diyalogları ile de Avrupa Birliğine giriş sürecine hazırlanan ülkemizin yapıcı diyaloglarına katkılar sunuyoruz" dedi.

Berlin, Bizi Türkiye'ye Bağlayan ve Yakın Kılan Bir Kent

Almanya Protestan Akademisi Derneği Müdürü Dr. Erika Godel, "Berlin hızla büyüyen ve değişen bir kent. İnsanların çoğalmasına bağlı olarak ekonomik ve toplumsal yapı olarak çeşitli değişimler yaşanıyor" dedi.

Godel, "Berlin, özellikle Türklerin yoğun yaşadıkları kent olması dolayısıyla bizleri Türkiye'ye bağlayan ve yakın kılan bir kent. Yıllardır bir arada yaşadığımız bu insanların vatanlarını gezmek, dedelerinin ve babalarının yaşadıkları yerleri görmek bizleri çok sevindirdi" diye konuştu.

Heyetin Gaziantep ziyareti hakkında bilgiler veren Kültürlerarası Diyalog Derneği Başkanı Ercan Karakoyun, "Düzenlemiş olduğumuz gezi ile konuklarımızın Güneydoğuyu ve önyargısız kendi gözleri ile görmelerini istedik. Gaziantep'ten sonra bölgede ziyaret edeceğimiz iller arasında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman yer almaktadır" dedi.

Programın sonunda Almanya Protestan Akademisi Derneği Müdürü Dr. Erika Godel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e yaptığı güzel sunum ve sıcak konukseverliği için teşekkür ederek günü anısına bir hediye takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title