Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Rektör Harmandar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mansur Harmandar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 84 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 84 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Harmandar, Rektörlük Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, akademik ve idari personelden oluşan 13 kişilik bir değerlendirme komisyonu oluşturulduğunu kaydetti.

Daha önce de YÖK, Muğla Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ile yakın işbirliği içinde soruşturma başlattıkları bilgisini paylaşan Harmandar, "İki kez yapılan değerlendirme komisyonu toplantıları doğrultusunda, 8 personel hakkında disiplin soruşturması açılmış ve 2 ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verilmiş, 46 kişi hakkında ise inceleme başlatılmıştır." diye konuştu.

Görevden uzaklaştırılan 2 kişi dahil olmak üzere 24 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Harmandar, "Üniversitemizde işlem yapılan kişi sayısı 84'e ulaşmıştır. Gözaltına alınan 24 kişiden ise 22'si serbest bırakılmıştır." dedi.

MSKÜ'nün demokratik, laik ve cumhuriyete bağlı bir devlet kurumu olduğunu vurgulayan Harmandar, şöyle konuştu:

"Biz burada yaptığımız her işlemi hukuka ve genelgelere, yönetmeliklere uygun olarak yaparız. Şeffaflık ve hesap verebilirlik bizim ilkemizdir. Hesap veremeyecek hiçbir konumuz yoktur. Maalesef bu PDY örgütü pek çok kuruma, silahlı kuvvetlere, adliye mensupları içerisine, güvenlik kuvvetlerine büyük oranda girmeyi başarmış olduğu gözüküyor. Üniversitemize de bunlardan girmiş olan vardır mutlaka. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ve bu nedenle 24 arkadaşımız gözaltına alınmıştır."

Türkiye'de PDY örgütünün en az girebildiği kurumlardan bir tanesinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olduğunu anlatan Harmandar, şunları kaydetti:

"Herkesi, 'gel seni görevden atıyorum, gel sena ceza veriyorum' diye bir işlem olmaz. Bilgi ve belgeye dayanmayan bir işlemi yapamayız. Biz hesap verebilirliği dikkate almak zorundayız. 'Senden şüpheleniyoruz senin görevine son verelim' yok ama Türkiye'de bu kalkışmaya neden olan kalkışmanın içinde yer alan herkes mutlaka cezasını çekecektir. Biz, ondan yanayız. Bu konuda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda bizim de kurumumuzda iki tane üniversitemizin mensubu tutuklanmıştır, cezaları vardır çekecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title