Haberler

'Evren Paşa İlköğretim Okulu'nun Adı Değiştirilsin' Eylemi

İzmir'deki Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri, Yamanlar Semti'ndeki, Evren Paşa İlköğretim Okulu'nun Adının Değiştirilip Necdet Adalı Yapılması İçin Eylem Düzenledi.

Bayraklı İlçesi'ndeki Yamanlar Semti'nde bulunan Evren Paşa İlköğretim Okulu önünde toplanan, aralarında ÖVDER (Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği) üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, protesto eylemi düzenledi. Üzerlerinde, ''Sahte değil, gerçek demokrasi istiyoruz', ''Parasız eğitilm, parasız sağlık', ''Necdet Adalı İlköğretim Okulu' pankartları taşıyan, bazı minik öğrencilerin de destek verdiği grup adına açıklama yapan ÖVDER Şube Başkanı Orhan Yüce, ''Bizler, Başbakan'ın 12 Eylül'ün izlerini silmesini bekleyeceğiz. Çünkü AKP hükümeti 12 Eylül darbesinin bir ürünüdür.

İzmir İl Genel Meclisi'nin geçen Eylül'de oy çokluğu ile aldığı kararın uygulanmasını istiyoruz. İl Genel Meclisi, bu kararını, Milli Eğitim Bakanlığı'na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunduğu halde bir işlem yapılmamıştır. 12 Eylül askeri müdahalesinin baş aktörü Kenan Evren adının okul tabelalarından, fikrinin okul kitaplarından silinmesini istiyoruz. Mahallemizde bulunan Evren Paşa isminin okulumuz tabelasından silinerek, yıllar sonra suçsuzluğu mahkeme kararı ile ortaya çıkan, 20 yaşında 'adli hataya' kurban edilen Necdet Adalı isminin yazılmasını istiyoruz' dedi. Yüce, bu konuda topladıkları imzaları da İzmir Valiliği'ne sunacaklarını dile getirdi. Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atıp olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title