Haberler

Evinin Garajında Helikopter Yaptı

Bursa'da Bir Demirci Ustası, Evinin Garajında Eski Bir Araba Motorundan Helikopter Yaptı.

Bursa'da bir demirci ustası, evinin garajında eski bir araba motorundan helikopter yaptı.

Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan İlhan Yıldız, "Türk Yıldızı" adını verdiği tek kişilik helekopterin yüzde 90'ını tamamladığını, Nisan ayında ilk uçuşu gerçekleştireceğini söyledi. Arkadaşlarının tekne yapmaya karar vermesi üzerine kendisi de helikopter yapmaya başlayan Yıldız, internet üzerinde yaklaşık 1 yıl boyunca araştırma yaptı. Ardından hurda bir otomobilden çıkardığı motoru pervaneye bağlayan Yıldız, kendi ürünü olan helikopteri çocukları ve arkadaşlarının yardımıyla tamamlama aşamasına getirdi.

İlk helikopter denemesini 10 yıl önce gerçekleştirdiğini, ancak onu beğenmediği için hurdaya verdiğini söyleyen evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki İlhan Yıldız, helikopteri yapmak için hesaplamalarda çok zorlandığını söyledi. İnternette herhangi bir hesaplama bilgisine ulaşamayan Yıldız, kendisi ağırlık merkezini hesaplayarak helikopterin bağlantılarını yaptı. Helikopterin pervane ve kuyruğunda çelik ile ahşap kullanan Yıldız'ın tek sıkıntısı, bağlantı kayışları oldu.

Helikopter yapmak için bu zamana kadar yaklaşık 10 bin YTL masraf yaptığını ve helikopterin yüzde 90'lık bölümünü tamamladığını belirten Yıldız, "İmkanlarım kısıtlı olduğu için ben tek kişilik yapabildim. Ama geliştirilebilirse 2 veya 4 kişilik de yapılabilir. Ben hayallerimi gerçekleştirmek üzereyim. Bana imkan verilsin Sokorsky bile yaparım" diye konuştu.

(AOA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title