Haberler

Boydak Holding Eski Yöneticilerinden Memduh Boydak, FETÖ Davasında 18 Yıl Ceza Aldı

Güncelleme:

Boydak Holding eski yöneticilerinden Memduh Boydak, yargılandığı FETÖ davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Boydak Holding eski yöneticilerinden Memduh Boydak, yargılandığı FETÖ davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HİSSELERİNİN MÜSADERESİNE KARAR VERİLDİ

Kayseri'deki FETÖ davasında yargılanan eski Boydak Holding yöneticilerinin holding ve bağlı şirketlerindeki hisselerinin müsaderesine karar verildi.

SANIKLARIN İFADELERİ

Tutuksuz sanık Halit Bayhan ise ameliyat olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi. Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan sanıklardan Memduh Boydak, devlet ve millet için çalıştığını söyledi. Yaklaşık 3 yıldır tutuklu olduğunu belirten Boydak, "Terör örgütünün ne yöneticisi ne de üyesiyim. Benden teröristin T'si çıkmaz. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi. Sanıklardan Şükrü Boydak, 64 yaşında ve hasta olduğunu, daha önce etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlattığını dile getirdi.

"Bilmeden suç işlediğim için pişmanım." diyen Şükrü Boydak, "Devletimden, milletimden ve Cumhurbaşkanından özür diliyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı. Hacı Boydak ise rahatsızlığı bulunmadığını, bu nedenle tahliyesini istemediğini kaydetti.

Hacı Boydak, "Hayırseverim. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye konuştu. Mustafa Boydak da uzun bir süreç yaşandığını, yargılamalarının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü belirtti. Dava dosyasında kendisi aleyhine ifade veren kimsenin bulunmadığına dikkati çeken Boydak, "Uzun dönemdir iş hayatına dönemiyorum. Vicdanınıza göre karar vermenizi istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

CEZA YAĞDI

Boydak Holding'e müsadere kararı verildi. Holding eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak'a 11 yıl 10 ay 15 gün; Memduh Boydak'a 18 yıl, Şükrü Boydak'a 10 yıl, tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ'a ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi; eski çalışanlardan Halit Bayhan ise beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Boydak Holding'e, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyum ataması yapılmıştı. Holding ve bağlı şirketlerin denetimi TMSF'ye geçti. Boydak Holding'in eski yöneticileri de tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Boydak Holding Memduh Boydak Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title