Haberler

Erdoğan: Bizim O Tür Sanatçılarla İşimiz Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sayın Baykal PKK Bayrağının Önünde Konser Verenlerle Beraber Şu Anda Seçim Meydanlarında Dolaşıyor. Neymiş? Sanatçıymış. Bizim O Tür Sanatçılarla da İşimiz Yok' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal PKK bayrağının önünde konser verenlerle beraber şu anda seçim meydanlarında dolaşıyor. Neymiş? Sanatçıymış. Bizim o tür sanatçılarla da işimiz yok'' dedi.

AK Parti'nin Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanını halkın seçmesine Deniz Baykal'ın buna karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sayın Baykal, 'Parlamento içinden cumhurbaşkanı istemiyoruz' diyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu bir defa demokrasiye saygısızlıktır...Biz çıkış yolu arıyoruz, Sayın Baykal tıkamak için mızıkçılık yapmaya başladı. Mızıkçılık yapıyor daha şimdiden. Şimdiden kapıları kapıyor. Çünkü başına gelecek olanı biliyor. Millete gidemez. Sayın Baykal siyaseti bugüne kadar millete rağmen yapmıştır. Milletle beraber yapmamıştır.

Ben kendisine söylüyorum: Eğer kendine inanıyorsan, güveniyorsan hodri meydan millete gidelim ve millet cumhurbaşkanını seçin. Hiç sağa sola kıvırma. Buyurun millete. Millet kararını versin.

Ben inanıyorum ki, Sayın Baykal'ın bu üslubu... Zaten çok çirkin üsluplar kullanıyor. Edep, adap çizgisinden uzak, siyasi etikten uzak. Yaş 70 olmuş ama hala bakıyorsunuz siyasi etik diye bir şey yok. Zaten büyük bir meşruiyet krizi içerisinde. Göreceksiniz 22 Temmuz'da işi bitecek.''

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''İki Türkiye fotoğrafı değil, tek Türkiye fotoğrafı vermek istiyoruz. Biz buyuz.

Ayrımcılık tohumu ekmek istiyorlar. Fitne fesat karıştırmak istiyorlar. Kin, nefret tohumları ekmek istiyorlar. Yapılanları görmediniz mi neler yaptılar. Bir taraftan, şu anda bile Sayın Baykal PKK bayrağının önünde konser verenlerle beraber şu anda seçim meydanlarında dolaşıyor. Neymiş? Sanatçıymış. Bizim o tür sanatçılarla da işimiz yok. Bunu da açık söylüyorum. Yok. Kimse kalkıp da bizimle bu konuda yarışmaya girmesin.

Şunu açık söylüyorum. Bu ülkede kimsenin aramıza nifak tohumları ekmeye hakkı yoktur. Çıkmış şimdi diyor ki 'Biz devleti böldürmeyeceğiz'. Kim 'devleti böldüreceğiz diyor? Kim? Demek ki senin böyle bir karın ağrın var, böyle bir derdin var.''

Erdoğan, ''Halka rağmen halkçılık yapanlar varsın hizipçilikten medet umsunlar. Onlar varsınlar siyaset meydanını, seçim meydanını gladyatörlerin vuruştuğu meydana dönüştürmeye çalışsınlar. Onlar varsın Meclis'te yasama görevi yerine Meclis'in dışında kendilerine rol üstlensinler.'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title