Haberler

Engelsiz Eğitim Programı Projesi

* Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İmzalayacağımız protokole göre ülkemizdeki özel eğitim meslek merkezlerindeki atölyelerimizin donanımı sağlanacak, bu merkezlerde eğitim alacak öğrencilerimizin becerilerini uygulayarak gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak" Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA 'Engelsiz Eğitim Programı' projesinin protokolü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça tarafından imzalandı.

* Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,

"İmzalayacağımız protokole göre ülkemizdeki özel eğitim meslek merkezlerindeki atölyelerimizin donanımı sağlanacak, bu merkezlerde eğitim alacak öğrencilerimizin becerilerini uygulayarak gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

'Engelsiz Eğitim Programı' projesinin protokolü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça tarafından imzalandı.

Özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen proje için Beyoğlu Öğretmenevi'nde imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Avcı, "İmzalayacağımız protokole göre ülkemizdeki özel eğitim meslek merkezlerindeki atölyelerimizin donanımı sağlanacak, bu merkezlerde eğitim alacak öğrencilerimizin becerilerini uygulayarak gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak" dedi

"PROJE İLE ÖNEMLİ BİR SOSYAL SORUMLULUK İFA EDİLECEK"

Projeyle ilgili bilgiler veren Nabi Avcı, "Ayrıca işitme engelli öğrencilerimizin öğrenim gördüğü özel eğitim meslek liselerinde teknoloji sınıfları oluşturulacak. Böylece işitme engelli öğrencilerimiz teknolojinin kendileri için sunduğu kolaylıklara kavuşabilecekler. Protokolün ikinci aşamasında özel eğitim meslak merkezlerinde kimya, matbaa, metal, tekstil, gıda, seramik ve cam teknolojileri atölyelerinin donanımı da sağlanacak. 80 okulumuzda atölye ve sınıfların donanım ihtiyaçları karşılanmış, özel eğitim alan öğrencilere ve bireylere önemli bir sosyal sorumluluk ifa edilmiş olacak. Bu protokol ile karara bağlanacak sayesinde bilim ve sanat merkezlerine devam eden öğrencilerimizinde yazılım eğitimin alınmasını da çok önemli buluyorum" ifadesini kullandı.

Nabi Avcı, projeye verdikleri emekler nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell yetkililerine teşekkür ederek, projenin sürdürülmesinde de aynı başarının sağlanacağına olan inancını dile getirdi.

AHMET AKÇA: PROJEYE 7 MİLYON TL AYIRDIK

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise projenin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Bugün ülkemizde özel eğitim okullarında yaklaşık 45 bin engelli yavrumuz bulunmaktadır. Bu yavrularımızın eğitim hakkından eksiksiz yararlanması ve meslek sahibi olması hepimizin arzusu ve aynı zamanda sorumluluğudur" diye konuştu.

Turkcell olarak, farklılıkların zenginlik kabul edildiği ve herkesin her türlü haktan eşit yararlandığı bir Türkiye için çalıştıklarını belirten Akça, şöyle konuştu: "Dezavantajlı vatandaşlarımızın diğer bireylerle aynı haklara sahip olmalarına, eşit olmalarına destek olmayı kendimize bir görev addediyoruz. Ülke ekonomisine, teknolojik kalkınma ve gelişime, eğitime, spora, bilime, kadın istihdamına ve engelli vatandaşlarımıza verdiğimiz destek anlamına geliyor. Biz, 'destek varsa engel yoktur' diyoruz. Hem bir eğitim programı hem de kapsamlı bir istihdam seferberliği olarak gördüğümüz bu proje için 7 milyon TL ayırarak bu işin arkasında ne kadar ciddi bir biçimde durduğumuzu göstermek istedik"

ÖZEL EĞİTİM OKULLARI ÖĞRENCİLERİ NABİ AVCI İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Konuşmaların ardından Nabi Avcı ve Ahmet Akça 'Engelsiz Eğitim Programı' projesinin protokolünü imzaladı. Öte yandan törene katılan İstanbul çeşitli ilçelerindeki özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler, Nabi Avcı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğrenciler kendi elleriyle yaptıkları resim tablosu gibi çeşitli çalışmaları Avcı'ya hediye ettiler.

PROJEDEN 40 İLDE, 80 OKULDA 10 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Proje kapsamında, 40 ilde bulunan 80 okulda özel eğitim ihtiyacı olan engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyeleri oluşturulacak ve teknoloji sınıflarının donatımı sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı proje kapsamındaki engelli okullarında meslek atölyeleri ve teknoloji sınıfları kurulması planlanıyor.

İki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen proje ile 45 Özel Eğitim Merkezi'nde kurulacak meslek atölyelerinde engelli öğrenciler okul sonrası iş hayatına hazırlanacak. Turkcell'in desteği ile konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, el sanatları ve benzeri alanlarda belirlenecek atölyeler mevcut okullarda kurulacak ya da yenilenecek. Oluşturulan imkanlardan 6 bine yakın öğrenci yararlanacak. Ayrıca 35 okulda bilgisayar ve teknoloji sınıfları kurularak öğrencilerin istihdama yönelik gelişimlerinin sağlanması, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması sağlanacak. Görme engelli öğrencilerin bilgiye daha kolay erişimi, teknolojinin sağladığı fayda ile kişisel ve mesleki gelişimleri sağlanacak. Turkcell'in desteği ile görme engelli gençler sesli ekran okuyucu uygulamalarını kullanabilecek, az görenler için akıllı tahta etkileşimli büyüteç gibi malzemeler ile donatılmış sınıflar kurulacak. Oluşturulan imkanlardan 4 bine yakın öğrenci yararlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı İstanbul Akça Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

elif:

ortalama yükseltme sınavları geri gelsin nolursunuz sesimizi duyun nolursunuz sınavlar olmassa 1 2 puanla okul hayatımız bitecek nolursunuz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title