Haberler

"En Büyük Göreviniz Ölmemek"

Tunceli'de, şehit olan komiser Cem Kerman'ın babası Ercan Kerman törende oğlunun görev arkadaşı polislere seslendi.

Tunceli'de, PKK'lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere saldırısında şehit olan komiser 27 yaşındaki Cem Kerman, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından memleketi Edirne'de gözyaşları içinde toprağa verdi. Üzerinde Atatürk fotoğrafının bulunduğu kravat takan şehidin babası Ercan Kerman törende yaptığı konuşmada oğlunun görev arkadaşı polislere "En büyük göreviniz ölmemek" dedi.

Tunceli'deki Munzur Mahallesi'nde önceki gün halı sahada futbol maçı yapan polislere, üzerlerinde asker kamuflaj kıyafeti bulunduğu belirtilen PKK'lı teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açmış, çıkan çatışmada Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Cem Kerman ile kendisini izlemeye gelen öğretmen eşi Dilay Turan Kerman şehit oldu.

Eşi Dilay Turan Kerman'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderilirken şehit komiser Cem Kerman'ın cenazesi önce Edirne Meydan Mahallesi Asmalı Mescit Sokak'taki babasının evine getirildi. Burada yapılan duaların ardından resmi tören için Edirne Valiliği bahçesine geçildi.

Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci. , Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğankılıç, Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, şehidin babası Ercan, annesi Gülsen ve ağabeyi Bilal Kerman, Silopi'de 3 ay önce şehit düşen polis memuru Gökmen Şimşek'in eşi 26 yaşındaki Ece Şimşek ile birlikte çok sayıda polis ve kişi katıldı.

BABADAN NASİHAT

Törende duygu yüklü bir konuşma yapan şehidin babası Ercan Kerman, şehit oğlu Cem'in devre arkadaşlarına seslendi. "Konuşmamı, 'Kahrolsun PKK' şekline dönüştürmeyeceğim tabii ki. Her zaman olduğu gibi biraz uyanma, bilgi ve ışık verebilmeyi, acılı anımı bile ona vesile edeceğim" diyen şehit babası züccaciyeci Ercan Kerman, şunları söyledi:

"Cem'in devre arkadaşlarına hitap etmek istiyorum; Onlar son derece donanımlılar, örneğin Cem bir çok dalda sporcu, zeki. Bu ülke, nereden gelip nereye gittiğini bilmediği ortamda donanımlı gençlere büyük görev düşüyor. En büyük görevleri ölmemek. Bir evlat kaybettim ama esas kaybeden vatanımız. Bunu düşünmeye çalışalım. Halkımız, bunu söylemek istemiyorum ama şehit cenazelerinde duyarlı değil, bir dizide onun beğendiği kahraman öldüğünde oturup ağlıyor. Nereye gidiyoruz? Bizler Türkleriz, Türk demek insan türünün koruyucularıdır. Ne Mutlu Türküm diyene. Mustafa Kemal Atatürk bir şifredir. Atatürk bize bir yol çizdi, Türk inanının yüzünü batıya çevirdi. Bundan sonrasını iyi muhafaza etmeye çalışalım. O gençlere birinci görevlilerinin ölmemek olduğunu hatırlatıyorum. Hepsi donanımlı aydın gençler. "

Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ise, "Cumhuriyet'in bütünlüğüne kasteden vatan hainleriyle mücadelemizde bedeli ne olursa olsun, devletimizin güvenliği, yüce Türk Milleti'nin esenliği ve huzuru için kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Valilikteki tören ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Selimiye Camii'ne taşındı. Caminin önünde toplanan ve Türk bayrakları ile donatılan 100 taksi ve sürücüsü klaksonlara basarak şehidi selamladı ve terörü protesto etti.

Ardandın şehidin tabutu Selimiye Camii'nin avlusundaki musalla taşına kondu. Burada, Gülsen ve Ercan Kerman çif ile şehidin ağabeyi Bilal Kerman, tabuta ellerini sürdü ve öptü. Kerman çifti birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak yaklaşık 500 metre taşındı. Toplanan yaklaşık 10 bin kişi şehidini alkışladı ve 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları attı. Ardından cenaze aracına alınan şehidin cenazesi Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FK, EÖ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title