Haberler

Tekirdağ'da Elektrik İşçilerinin Zorlu Mesaisi

Güncelleme:

Tekirdağ'daki şehir içi elektrik dağıtım görevlileri, sıcak havada zor koşullarda çalışma yürütüyor.

Tekirdağ'daki şehir içi elektrik dağıtım görevlileri, sıcak havada zor koşullarda çalışma yürütüyor. Merkezi Tekirdağ'da bulunan Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) çalışanları, hem şehir içi aydınlatma direkleri hem de mahallelere elektrik dağıtımı yapan trafolarda bakım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Hava sıcaklığının ve nemin yüksek değerlere ulaştığı günlerde bile işçiler, günün büyük bölümünü arazide geçiriyor. Kurumun Tekirdağ İşletme Müdürü Cemil Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı elektrik dağıtımı için 24 saat çalıştıklarını söyledi.

Elektrikle çalışmanın tehlikeli olduğunu, bunun için de her türlü güvenlik önlemini aldıklarını belirten Engin, giysilerinin de buna göre tasarlandığını vurguladı.Hava koşullarına aldırmadan çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Engin, şöyle devam etti; "İnsanların dışarıya dahi çıkamadığı sıcakta bu hizmeti vermeye çalışıyoruz, Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Çalışmalarımızın zorluğu, sadece yaza özgü değil. Kışın, eksi 10-15 derece soğukta da bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu özverili çalışmalarla görüldüğü gibi bu ortamda, günün en sıcak ve nemin etkisinin en fazla olduğu saatte bu fedakarlığı gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızın hepsi, halkımızın daha rahat etmesi ve sürekli elektrik kullanması için."

İşletmenin başmühendisi Ümit Günay da olumsuz şartlarda görev yaptıklarını, ekiplerin vatandaşların daha sağlıklı enerji alması için mücadele ettiğini dile getirdi. Sahada görev yapan elektrik teknikeri Mustafa Şen de sıcak havalarda da insanların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Elektrik dağıtımının ve bunu sağlayan çalışmaların görünmeyen işçileri olduklarını belirten Şen, "Sıcak-soğuk demeden çalışıyoruz. Bir şehrin en önemli özelliği, aydınlatma sistemi. Aydınlatması olmayan şehirler, şehirden sayılmaz. Biz de bunun için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Adınızı YazınCELAL AYLANÇ:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınİŞÇİ KARDEŞ KENDİNİ KULLANDIRMA HAKKINIZI BİRLİKTELİKLE ARAYIN

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

EN NİHAYET İKİNİZİNDE MÜCADELESİ ÖZLÜK HAKLARINIZ İÇİN MUTLAK DEĞERDE HEM FİKİR OLUN

0
0
yanıtYanıtla
ismi önemli değil işçilere zam yapin:

Bide işçilere adam akıllı maaş verseniz

0
0
yanıtYanıtla
hadi ordan:

Lan biz tarla ortasında 250 lik nya kablo çekiyoruz iki km sesimiz çıkmıyo bunlar direk tepesine çıktı diye ağlarlar hayret bişey

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title