Haberler

Ek1.Ordu Komutanlığı'nda Devir-Teslim Töreni... (3) (Iğsız'ın Ailesinin Görüntüsüyle Yeniden)-

İnternet Andıcı İddialarıyla İlgili Olarak İfade İçin Çağrılan 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız Bugün Görevini Org. Hayri Kıvrıkoğlu?na Devretti.

İnternet andıcı iddialarıyla ilgili olarak ifade için çağrılan 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız bugün görevini Org. Hayri Kıvrıkoğlu?na devretti.

Iğsız veda konuşması sırasında çok duygulandı.

Iğsız'ın annesi Münevver Iğsız da oğlunu bu gününde yalnız bırakmadı.

Iğsız, konuşması sonrası uzun süre alkışlandı.

Törene, "Balyoz" davası tutuksuz sanığı eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun ile "İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da katıldı.

1. Ordu Komutanlığı'nda bugün düzenlenen devir teslim töreni ile Yüksek Askeri Şura'nın tartışmalı ismi Orgeneral Hasan Iğsız görevi, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti. Törene Genelkurmay Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yanısıra "Balyoz" davası tutuksuz sanığı eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ile aynı davanın diğer bir tutuksuz sanığı olan ve ayrıca "İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da katıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner, tören alanına sağ tarafında Iğsız, sol tarafında ise Kıvrıkoğlu ile beraber geldi. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, komutanların emeklilik ve atama kararnamelerinin okunmasıyla devam etti. Kararnamede, Iğsız'ın 'kadrosuzluk' nedeniyle emekliye sevkedildiği ifade edildi.

DOĞRULARIMDAN VE İLKELERİMDEN VAZGEÇMEDİM

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Hasan Iğsız, devir teslimle sadece 1. Ordu'dan değil, askeri okul dönemi de dahil 50 yıldır taşıdığı üniformasından da ayrıldığını ifade ederek, "Bu nedenle her görev ayrılığındaki burukluğumu bu defa çok daha yoğun boyutlarda yaşıyorum. Bu vesileyle geride bıraktığım yarım aısra bakıyorum. Gördüklerimi şöyle özetleyebilirim, teğmenlikten başlayarak her rütbemdeki görevimde ayrı bir heyecanla kendimi bütünüyle vererek yerine getirmeye çalıştım ve her birinden ayrı zevk aldım. Meslek yaşamım boyunca rütbe ve makamın verdiği gücü keyfiliğe kaçmadan ölçülü ve dengeli kullanmaya çalıştım. Bazı beklentilerle, şu veya bu sebeple doğrularımdan, ilkelerimden vazgeçmedim. Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım" diye konuştu.

ÜNİFORMASIZ YAŞAMA ALIŞMAK KOLAY OLMAYACAK

Meslek yaşamı boyunca Atatürkçü düşünce sistemini rehber edindiğini dile getiren Iğsız, "Sonuçta dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum, ancak ben geriye baktığımda beni tatmin eden gururlandıran, doğrularıma ve ilkelerime bağlılıkla kendime saygıyı muhafaza edebildiğim bir yarım asır görüyorum. Bu uzun meslek yaşamımın en büyük ödülümdür. Şimdi yapmam gerekeni yapmış olmanın verdiği huzur duygusuyla çok sevdiğim mesleğimi noktalamak üzereyim. Ne büyük rastlantıdır ki üniformamı tam 50 yıl önce ilk defa giydiğim Selimiye'de çıkarıyorum. Yarım asırdan sonra üniformasız yaşama alışmanın kolay olmayacağının biliyorum. Ama çok önemli bir güvencem var, yalnız değilim" dedi.

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Iğsız'ın veda konuşmasında duygulandığı görüldü. Orgenaral Iğsız, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. Iğsız konuşmaların ardından görevini Kıvrıkoğlu'na devretti. Törene katılan Orgeneral Hasan Iğsız?ın annesi Münevver Iğsız?ın (85) zaman zaman ağladığı da görüldü.

KIVRIKOĞLU'NUN KONUŞMASI

Görevi devralan Orgeneral Kıvrıkoğlu da, "Şerefli olduğu kadar büyük sorumluluk da gerektiren bu görevin icrasında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başlıca hedefimiz Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, milli çıkarlarını her türlü değerin üstünde tutan bir yaklaşımla, Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne, Anayasa ile tayin edilmiş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine yönelik he türlü dış ve iç tehdidi önlemek olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Iğsız, görevini Kıvrıkoğlu'na devretti. Tören, Işık Koşaner'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hizmet Anısı'nı Iğsız'a vermesiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title