Haberler

Edirne - 140 Dönüm Tarlasına Dev Harflerle ´Hayır´ Yazdı Keşanlı Çiftçinin İlginç Referandum Oyu.

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne Bağlı Türkmen Köyü'nde 55 Yaşında Çiftçi Ahmet Emek, 12 Eylül'de Anayasa Değişikliği İçin Yapılacak Olan Referandumda Kullanacağı 'hayır' Oyunu Dev Harflerle 140 Dönümlük Buğday Tarlasına Yazdı.

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde 55 yaşında çiftçi Ahmet Emek, 12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandumda kullanacağı 'hayır' oyunu dev harflerle 140 dönümlük buğday tarlasına yazdı.

Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Ahmet Emek, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda 'hayır' oyunu kullanacağını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye olan Ahmet Emek, 140 dönümlük buğday tarlasında biçmediği buğdaylar yardımı ile dev harflerle 'hayır' ve üye olduğu partisinin simgesi olan üç hilal şekilleri çizdi.

Türkmen Köyü'ndeki buğday tarlasında biçerdöver ile 1 gün boyunca dev 'hayır' yazabilmek için uğraş veren Emek, Türk çiftçisinin referandumda 'hayır' oyunu kullanacağı inancında olduğunu söyledi. Hükümetin tarım politikasını eleştiren çiftçi Ahmet Emek, tarlasındaki dev 'hayır' yazısının hükümetin 8 yıllık tarım politikasına karşı tepkisi olduğunu söyledi.

UÇAKTAN, TRAKTÖRE İNSİN

Çiftçiliğin kolay bir iş olmadığını belirten Ahmet Emek, hükümetin uyguladığı tarım politikasının çiftçiyi bitirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Önümüzde referandum var. Tepkimi dile getirmek için böyle bir eylem yaptım. Buğday tarlamdaki biçmediğim buğdaylar ile referandumda kullanacağım oyu oraya çizdim. Tarlaya üç hilal ve hayır yazısını çizmek tam bir günümü aldı. Bu ses sadece benim değil, Türk çiftçisinin sesidir. Gemi kullanmayı bıraksınlar tarlaya inip traktör kullansınlar"

HAYIR, TRAKYA ŞAMARI

Keşanlı Ahmet Emek'in tepkisine köydeki diğer çiftçilerin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek de destek verdi. Hükümetin yanlış politikalar peşinde olduğunu belirten Şimşek şunları söyledi:

"AKP icraatının tarımda yanlış politikalarına tepkisini Türk çiftçisi tarlasına böyle nakşederek gösterdi. Hayır diyebilmenin cesaretini gösteren bu çiftçi, Türk çiftçisinin gerçek sesini duyurdu. Bu bir haykırıştır. Trakya halkının ortak bir haykırışıdır. Hükümet, Trakya halkının referandumda oy pusulasından önce hayırı tarlada görmesidir. Trakya halkı anayasa değişikliğine hayır diyerek büyük bir şamara hazırlanmaktadır. Onun adı Trakya şamarıdır"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title