Haberler

Durankayalı Çocuklar Oyun Parkı ile Tanıştı

Güncelleme:

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan 4 bin nüfuslu Durankaya Beldesinde yaşayan çocuklar ilk kez bir oyun parkına kavuştu.

Hakkari'nin Durankaya Beldesi Belediyesi tarafından 2011 yılında hazırlanıp, Sosyal Destek Programına (SODESE) sunulan ve 75 bin destek görerek kabul edilen 'Durankaya çocukları mutlu' projesi kapsamında beldedeki çocuklar hayatlarında ilk kez oyun parklarıyla tanıştı. Beldedeki 5 ilk öğretim okulunun bahçesine kurulan oyun parkları çocuklara büyük mutluluk yaşatıyor.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan 4 bin nüfuslu Durankaya Beldesinde yaşayan çocuklar ilk kez bir oyun parkına kavuştu. Durankaya Belediyesinin hazırladığı 'Durankaya çocukları mutlu' projesi kapsamında Durankaya Beldesindeki Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Okulu başta olmak üzere 5 ilköğretim okulu bahçesine kurulan oyun parklarında oyun oynayıp eğlenen öğrenciler, kendilerine böyle bir imkanı sunan Durankaya Belediyesi ve SODES'e teşekkür etti. Hakkari SODES yetkilileri de beldedeki 5 okulun bahçesine kurulan oyun parklarını denetledi.

Durankaya Belediyesinde görev yapan Proje Koordinatörü Yılmaz Kaya, beldedeki 5 ilköğretim okulunun bahçesine kurulan oyun parkları sayesinde çocukların artık eğlenme imkanı bulacağını belirtti. Kaya, Durankaya Belediyesi olarak SODES Programı çerçevesinde hazırladığımız projemiz Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildi. Sosyal ve kültürel bir etkinliğin olmadığı Beldeye ilk kez kurulan bu çocuk parkları sayesinde çocuklar ilk kez oyun parklarıyla tanışmış oldular ve mutlu oldular. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Kaya Durankaya Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title