Haberler

Dünyada Zirvede Olmak İstiyoruz

Güncelleme:

Milli Takım Seçmelerine katılan Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Arslantaş ve Asbaşkanı Aydın; "Avrupa ve dünyanın zirvesinde olmak istiyoruz" dediler.

Modern Pentatlon milli takım seçmeleri hafta sonu, Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi'nde (THOM) yapıldı. Seçmelere 30'u bayan 44'ü erkek olmak üzere toplam 74 sporcu katıldı. Kıyasıya mücadelelere sahne olan milli takım seçmelerini Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş ve Asbaşkan Hasan Hüseyin Aydın'da yakından takip etti.

İlk gün seçmelerinin ardından açıklamalarda bulunan Federasyon Asbaşkanı Hasan Hüseyin Aydın, Modern Pentatlon'un son dönemlerde bütün dünyada büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin bu alanda Avrupa ve Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alabilme adına titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Asbaşkan Aydın; "Modern Pentatlon Türkiye'de yeni yeni bilinen bir spor dalımız. Biz bu spor dalında Türkiye'yi Avrupa'da ve Dünya'da söz sahibi yapmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Sporcularımızın hepsi bizim için ayrı bir kıymet, ayrı bir değer. Ancak bizler en iyi olanları seçmek ve Türkiye'nin bu konuda adını duyurmak için hakkaniyetle seçmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Modern Pentatlonun zor bir spor olduğunun altını çizen Aydın; "Pentatlon güç, zeka, dayanıklılık, disiplin hepsinin bir arada olması gereken bir spor. Gerçekten zor bir spor dalı. Ancak biz seçmelerde sporcularımızın hırs ve enerjilerini gördük. Bu alanda çok yetenekli sporcularımız var. Sporcuların bu hırslarını yetenekleriyle birleştirdiğimiz zaman inşallah bu spor dalında Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyuracağız. Bu seçmelerde dereceye girecek sporcularımız bizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil edecekler. Ancak biz mümkün olduğunca daha fazla sporcudan yararlanmak istiyoruz. Seçmelerin sporcularımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

27 – 28 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşen ve 21 kulübün katıldığı müsabakalarda sporcular koşu+atış (laser-run), eskrim ve yüzme branşında mücadele ettiler. Dereceye giren sporculara madalyalarını Federasyon Başkanı Ramazan Arslantaş, Yönetim Kurulu As Başkanı Hasan Hüseyin Aydın ve Sanatçı Orhan Çakmak verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Aydın Eryaman Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title