Haberler

Dombra" Şarkısına Arapça Klip Çekiyor

Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri'nden ses sanatçısı Adil Şan, Ahlat ilçesindeki "Anadolu'nun Orhun Abideleri" diye adlandırılan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda, "Dombra" şarkısına Arapça klip çekiyor.

Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri'nden ses sanatçısı Adil Şan, Ahlat ilçesindeki "Anadolu'nun Orhun Abideleri" diye adlandırılan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda, "Dombra" şarkısına Arapça klip çekiyor.

Sanatçı Şan, yaptığı açıklamada, Halep'te yaşayan Bayırbucak Türkmenleri'nden olduğunu söyledi.

"Aslında Türk'üz ancak kimisi Arap diyor, kimisi Türkmen diyor. Aslında biz sizin öz be öz emmioğlununuz." diyen Şan, "Ben Gaziantep'te yaşıyorum. Türk halkı ve Recep Tayyip Erdoğan sağ olsun bize kucak açtı. Türk halkı bizimle ekmeğini bölüştü. Yaralarımıza merhem oldu. Vefa borcumu ödemek için Dombra'yı Arapça'ya çevirdim. Dombra'nın esas sahibi Aslanbek Sultanbekov ile aynı yapımcı şirketindeyiz. Bu sebeple Dombra'yı Arapça'ya tercüme ettim ve okudum." ifadesini kullandı.

Klip çekimi için Türkler'in Anadolu'ya girdiği ilk yer olan Ahlat'ı seçtiğini kaydeden Şan, Ahlat'ın Türklüğün ve Türkiye'nin doğduğu yer olduğunu ifade etti.

Ahlat'ın "Türkiye'nin tapusu" özelliği taşıdığını dile getiren Şan, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Anadolu'nun bağrından, Türkiye'nin temelinin atıldığı, kutlu şehir Kubbet-ül İslam Ahlat'tan, Arap dünyasına anlatmak istedik. Suriye'deki olayları biliyorsunuz. 3-4 milyon Suriyeli buraya geldi. Arap dünyasındaki karışıklığı biliyorsunuz. Katar'ın durumu ortada. Bu sebeple Suriyeli Türkmen olarak reise olan vefa borcumu ödemek için reisi Arapça, Arap dünyasına anlatmak istedim. Onu da burada çekmek istedim. Ahlat Kaymakamı ve Belediye Başkanı da bize gereken desteği verdi. Çekimlerimiz 2-3 gün içinde bitecek ve yayına sunulacak."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selçuklu Suriye Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title