Haberler

Doların yükselişi sonrası Kur Korumalı Mevduat hesapları rekor kırdı

Güncelleme:

Dolar kurunun yükselmesi vatandaşı Kur Korumalı Mevduat hesaplarına yönlendirdi. KKM hesapları 2 Haziran haftasında 34 milyar 880 milyon lira artarken, toplamda 2 trilyon 533 milyar 607 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı.

Seçimlerin ardından döviz ve altın fiyatları yukarı yönlü seyretmeye başladı. 2 gün önce dolar bir gecede 2 lira, altın ise 100 lira birden yükseldi. Döviz ve altındaki ralli sonrası vatandaşlar Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına yöneldi.

2,5 TRİLYON LİRAYI AŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 2 Haziran haftasına ilişkin açıkladığı bankacılık verilerine göre, KKM hesaplarının toplamı 2 trilyon 533 milyar 607 milyon liraya ulaşarak yeni zirvesini gördü.

BİR HAFTADA 34 MİLYAR LİRA YATIRILDI

2 Haziran haftasında KKM hesaplarında 34 milyar 880 milyon liralık artış yaşandı. Bir önceki haftada 100 milyar 558 milyon lira ile daha hızlı bir artış kaydedilmişti. Yükselişteki yavaşlamada Merkez Bankası'nın geçen hafta bankalara gönderdiği yazıyla "KKM'de önden ödemeli prim" uygulamasına son verilmesini istemesi etkili oldu. 2 Haziran haftasında KKM hesaplarında son 2 aydaki en düşük artışa imza atıldı.

21 HAFTADA 1.1 TRİLYON LİRALIK ARTIŞ

Son verilerle beraber 21 hafta üst üste KKM hesaplarında yükseliş kaydedilmiş oldu. Söz konusu 21 haftada hesaplarda 1 trilyon 163 milyar 598 milyon liralık artış yaşandı.

FAİZ ÜST SINIRI KALDIRILDI

KKM'de 31 Mart'ta faiz üst sınırı kaldırıldı. Alınan kararla KKM'lerde asgari faiz oranı politika faiz oranında olmaya devam ederken, üst sınırı bankalar belirlemeye başladı. Bu karardan önce yüzde 11.5 olan KKM faizi ortalama yüzde 30'un üzerine çıktı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kur Korumalı Mevduat Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

FATİH ARSLAN:

Yani parası olan daha çok paraya sahip oldu. Şu seçim sonrası halay çeken asgari ucretlilerde parasına para kattimi.Halaya devam....

172
19
yanıtYanıtla
İsa Hizarcı:

sözde müslüman ülkeyiz peh.. hiç alakası bile yok

136
11
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Kur korumali peki anlasma sonunda parani geri alamiyacaksin nerden alacan devlet iflas etmis olacak

73
68
yanıtYanıtla
erge_nekon:

Hayal görmeye devam et

yanıt6
yanıt18
serdar Yılmaz :

Devlet iflas eder mi .. Afrika da mı yaşıyoruz.. Bahsettiğimiz ülke Türkiye Cumhuriyeti..

yanıt3
yanıt5
ertugrul ceylan:

PARASI OLAN PARA KAZANDI YANİ BENİM VERGİLERİMDEN KAÇ PARA AKTI ORAYA BİR HESAP VEREBİLİRLER Mİ ?

130
7
yanıtYanıtla
bekir yapici:

GÜLDÜRME ADAMI 21 YILDA HESAP VERMEMEK ICIN KANUNLAR CIKARAN VE HESAP VERMESI GEREKEN DEVLET KURUMLARINI KAPATAN IPTAL EDEN MILLET MECLISINDE BILE HESAP VERMEYENLERE SORDUGUN SORUYA BAK.

yanıt57
yanıt3
Burak Ergül:

Bu KKM ile hayatında faize bulaşmamış insanlar bile faiz almaya başladı . Hükümet hocalar el ele milletin boğazına daha çok haram soktular

125
7
yanıtYanıtla
Can Bayraktar:

Doların artışı enflasyon böyle devam ederse tarihte ve tüm dünyada olduğu gibi gündem değiştirilecek . Bu gündemlerden en çok tutanı başka ülke ile savaşın eşiğine gelmek. Yakında bir ada krizi çıkması muhtemel .

113
17
yanıtYanıtla
Can Bayraktar:

Dolar arttı diye bugün bir Şahin araç 82 binden 120 bin e çıktı . Dünyadaki en pahalı değil en en yüksek farklı arabalar bizde . Ülkede çalışmak yerine bu şekilde para kazanmaya çalışılıyor . Bravo vallahi çok ilerliyoruz memleket Dolar,araba, tarla, arsa kovalayan memleket oldu .

102
5
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title