Haberler

Diyanet'ten, Gurbetçi Gençlere 'Dini Öğrenim' Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışında Lise Öğrenimini Tamamlamış Öğrenciler İçin Türkiye'de Dini Yüksek Öğrenim Desteği Verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurtdışında lise öğrenimini tamamlamış öğrenciler için Türkiye'de dini yüksek öğrenim desteği verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa ülkelerinde lise öğrenimini tamamlamış gençler için 'Uluslararası İlahiyat Programı' projesi hazırladı. Türkiye'de 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilahiyat alanında dini yüksek öğrenim görmek isteyen gurbetçi gençleri kapsayan çalışma, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yanısıra yurtdışı birlik ve vakıfların işbirliğiyle yürütülecek. Diyanet sözkonusu çalışma için Avrupa ülkelerinde lise öğrenimini tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar ile doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olup da sonradan Bakanlar Kurulu'ndan çıkma izni almak suretiyle bir devlet vatandaşlığına geçen kişilerin yani 4112 sayılı kanunla Türk vatandaşlığını kaybeden adayların Yükseköğretim Kurulu dışında kabul edilen uluslararası sınavlardan birine sahip olmak şartlarını arıyor. Uluslararası Bakalorya, Abitur, Fransız Bakaloryası, Matura, Maturita belgelerinden birine sahip olan gurbetçi gençler sınava girebilecek. Sınava girmek isteyenler bulundukları ülkelerdeki Din Hizmetleri Müşavirlikleri'ne ve ataşeliklerine 31 Mart 2007 tarihine kadar başvurularını yapacak. Gurbetçi gençleri bulundukları ülkelerdeki Din Hizmetleri Müşavirlikleri aracılığıyla mülakata alacak olan Diyanet, mülakatı kazanan adayları daha sonra Yükseköğretim Kurulu'na bildirecek. Gurbetçi gençler öğrenimlerini, Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve ilgili ilahiyat fakültelerinin gözetim ve denetiminde sürdürecek.

Bu arada Diyanet, yurtdışında çalışanların çocukları için yapılan sınava girecek adayların ilahiyat fakültelerini de tercih edebileceğini açıkladı.

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title