Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)(GENİŞ HABERİ)ADANA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İSYANIADANA'nın Sucuzade Mahallesi sakinleri, Seyhan İlçe Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan kent meydanı nedeniyle evlerinin değerlerinin altına alınmaya çalışıldığını ileri sürdü.

1)(GENİŞ HABERİ)

ADANA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İSYANI

ADANA'nın Sucuzade Mahallesi sakinleri, Seyhan İlçe Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan kent meydanı nedeniyle evlerinin değerlerinin altına alınmaya çalışıldığını ileri sürdü. Merkez Seyhan Belediyesi kent meydanı projesi kapsamında Sucuzade Mahallesi'nde yaklaşık 40 dönümlük alanda yıkıma başladı. Anlaşmanın sağlandığı mülk sahiplerinin evlerini yıkan belediye, diğer mülk sahipleri ile kamulaştırma görüşmelerini sürdürüyor. Mahalle sakinleri ise yıkımın gelişi güzel yapılarak diğer evlere zarar verildiğini belirterek, evlerin değerlerinin altına alınmaya çalışıldığı gerekçesiyle yargıya başvurdu.

'PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ'

Mahalle Muhtarı Nihat Akyıldız, yapılacak olan projeye karşı olmadıklarını belirterek, bir çok mahalle sakininin mağdur olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerinin haklarını alamadıklarını öne süren Akyıldız, "Mağduriyet maddiyattan kaynaklanıyor. Evlere gereken fiyatlar verilmiyor. 2 katlı bir eve 74 bin TL veriliyor. Güzel bir şey olacaksa yapsınlar. Fakat biz diyoruz ki insanları üzmeden, hakkını vererek insanları buradan gülerek göndermeliler. Yıkım yapılan binaların elektrik kabloları ortada. Çocuklarımız sokaklarda oyun oynuyorlar ve tehlikeye giriyorlar. Ben buradan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a sesleniyorum. Gelin bu halkımıza bir kulak verin" diye konuştu.

'40 SENEDE YAPTIK'

Mahalle sakinlerinden Yusuf Kaya ise 4 kardeş yıllarca çalışarak oturdukları 4 katlı evi yaptıklarını anlatarak, "4 katlı binama 327 bin TL değer biçiyor. Bura Adana'nın merkezi bir yeri. 4 kardeş 40 sene çalışarak yaptık burayı. Şimdi biz burayı 6 kardeş bide annemiz 7'ye bölersek bu parayı ne yapacağız. Ben emekliyim 2 çocuk okutuyorum üniversitede. Bu yaştan sonra çalışamam bu paraya da ev sahibi olamam. Belediye yıktığı yeri olduğu gibi bırakıyor. Hafriyatı kaldırmıyor" dedi.

EVİMDE DERİN ÇATLAKLAR OLDU

Özensiz yıkım nedeniyle 2 katlı evinin duvarlarında derin çatlaklar olduğunu anlatan Şerife Toprak ise şunları söyledi:

"Yüzde 94 zihinsel engelli çocuğum var, 3 tane de yetim bakıyorum. Bana 74 bin TL para teklif etti belediye. Ben bu paraya ev alamam. 730 lira emekli maaşı alıyorum. Bizden takas yoluna gitmemizi istediler, kabul ettik. Bana 60 metre kare ev veriyor ancak üzerine 30 bin TL para istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyorum. Engelli çocuğum dahil tüm çocuklar eve hapsoldu. Bu hafriyatın oluşturduğu tehlike nedeniyle sokağa bırakamıyoruz. Evimi alıyorsan ev ver bana beni ortada bırakma. Seyhan Belediyesi bahçesine kedilere ev yaptılar, benim evim yıkılıyor. Benim evimin altında kiraya verdiğim bir dükkanım var. Yıllık 5 bin lira oradan gelirim var. Bunu da elimden alıyorlar. Belediyeye gidiyoruz, Sucuzade Mahallesi'nden geldiğimiz için içeri alınmıyoruz. Belediyenin kapısında 3 gün bekledim. Bizleri ortada bırakmasınlar."

BİNA BEDELLERİNİ SKP UZMANLARI BELİRLİYOR

Seyhan Belediyesi yetkilileri ise, bölgedeki kamulaştırmanın yüzde 60'nın tamamlandığını, bina bedellerinin ise Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uzmanları tarafından hesaplandığını, belediye olarak bu rakamın ne üstünde ne de altında ödeme yapamadıklarını bildirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yıkılan evlerden genel ve detay görüntüler

Yıkılan evlerin altında oyun oynayan çocuklar

Mahalle Muhtarı Nihat Akyıldız'ın konuşması

Mağdur Yusuf Kaya'nın konuşması

Mağdur Şerife Toprak'ın konuşması

Şerife Toprak'ın ağlaması ve Cumhurbaşkanına seslenmesi

Mahallelinin toplu halde görüntüsü ve isyanı

Şerife Toprak'ın engelli oğlu ile görüntüsü

SÜRE: 07'25" BOYUT: 830 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ADANA,

=========================================

2)ADANA'DA 'BYLOCK' KULLANAN POLİSLER ADLİLEYE SEVK EDİLDİ

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 40 emniyet mensubunun sorgusu tamamlandı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ'nün haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı belirlenen meslekten ihraç edilen polislere yönelik 19 Ocak'ta operasyon yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda eski emniyet müdürü, şube müdürlerinin de bulunduğu 40 polis gözaltına alındı.FETÖ/ PDY mensubu oldukları iddiasıyla sorgulanan zanlıların cep telefonlarına ByLock programını 'Hamza' kod adını kullanan eski emniyet müdürü M.S.'nin yüklediği belirlendi. Şüpheli eski polisler, ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Polis otobüslerinin gelişi

Alınan güvenlik önlemleri

Gözaltına alınanların otobüslerden indirilmeleri

Sağlık kontrölüne getirilmeleri

SÜRE: 05'49" BOYUT: 651 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=============================================

3)RİZE'DE YANGIN: 1'İ BEBEK 4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

RİZE'de bir apartmanın 4'üncü katında çıkan yangında dumandan etkilenen biri bebek 4 kişiye ambulanslarda müdahale edildi. Olay saat 11.00 sıralarında Gülbahar Mahallesi Dut Dibi Sokak'ta yaşandı. Bir apartmanının 4'üncü katında Gökay Kalaycı'nın ikamet ettiği evin mutfağında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Evde mahsur kalan ve Rize Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yardımıyla binadan çıkarılan biri bebek 4 kişiye olay yerindeki ambulanslarda müdahale edildi. Binada oturan vatandaşlarda balkonlara çıkarak oluşan yoğun dumandan korunmaya çalıştı. Yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken bazı bina sakinleri yangına zamanında müdahale edilmediğini öne sürerek itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.Ev sahibi Gökay Kalaycı, bir anda dumanlarla karşılaştığını belirterek balkona çıktığını ve itfaiyenin kendisini kurtardığını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yangın detayları

-İtfaiye müdahalesi

-Yangından etkilenenler

-Olayı anlatan Gökay Kalaycı

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA)

====================================================

4)DEAŞ İLE BAĞLANTISI OLDUĞU İDDİA EDİLEN 1'İ KADIN 12 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAMSUN'da terör örgütü DEAŞ ile bağlantıları oldukları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 1'i kadın 12 Iraklı adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 7 gün önce yaptıkları istihbarat çalışmada, Iraklı bazı vatandaşların terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı olduğunu tespit etti. Yapılan tespitin ardından merkez İlkadım İlçesi'nde 6 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapan polis 1'i kadın 12 Irak vatandaşını gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen 450 bin lira para ile bilgisayar kasası ve tabletlere el kondu.

Emniyet Müdürlüğü'nde 7 gün boyunca polis tarafından sorgulanan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Emniyetin dışından detay

Şüphelilerden detay

(SÜRE : 1.55 - BOYUT: 61.26 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Kaya Samsun Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title