Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)SARAYKÖY'DE SURİYELİLER 3 KİŞİYİ DÖVDÜ, İLÇEDE OLAYLAR ÇIKTIDENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde çıkan kavgada, Suriyeli bir grubun ilçe halkından 3 kişiyi dövmesi gerginliğin tırmanmasına neden oldu.

1)SARAYKÖY'DE SURİYELİLER 3 KİŞİYİ DÖVDÜ, İLÇEDE OLAYLAR ÇIKTI

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde çıkan kavgada, Suriyeli bir grubun ilçe halkından 3 kişiyi dövmesi gerginliğin tırmanmasına neden oldu. İlçe meydanında 500 kişilik grup toplanırken Suriyelilerin kaldığı bir ev taşlandı. Denizli merkezden ilçeye takviye polis ve jandarma gönderildi. İlçe yöneticilerinin halkı ikna etmesiyle kalabalık geç saatlerde dağıldı.Sarayköy İlçesi'nde dün saat 21.00 sıralarında bir grup ile Suriye uyruklu kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma, kavgaya dönüştü. İddiaya göre, 25 kişilik Suriyeli grup, ilçe halkından 3 kişiyi dövdü. Yaralanan bir kişi Sarayköy Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

İLÇEDE GERGİN GECE

Olayın duyulmasıyla toplanan bir grup vatandaş, Suriyelilerin kaldığı bir evi taşlayarak camlarını kırdı. Olayların daha da büyümesi üzerine çok sayıda polis ekibi, Suriyelerin oturduğu eve sevk edildi. Polisler, öfkeli kalabalığı evden güçlükle uzaklaştırdı. Olayların ardından Sarayköylüler, Suriyelilere tepki göstermek için ilçe meydanında toplanmaya başladı.Gerginliğin arttığı ilçede polis yeterli olmayınca Denizli merkezden Çevik Kuvvet ve polis ekipleri ile jandarma destek olarak gönderildi. İlçe meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, daha öncede benzer oyların yaşandığı belirtip Suriyelileri ilçede istemediklerini söyledi. Öfkeli kalabalığı Sarayköy Kaykamı Fatih Akkaya ve Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ikna edip dağılmalarını sağladı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kalabalıktan görüntü

-Jandarma ve polislerden görüntü

-Polislerin kalabalığı dağıtmaya çalışması

-Camları kırılan evden görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

============================================

2)KOCAELİSPOR TARAFTARLARIN BIÇAKLI KAVGASI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

İZMİT'te, Altay deplasmanına gitmek için toplanan Kocaelispor taraftarları arasında kavga çıktı. Boğazına bıçak saplanan bir taraftar ölürken, 2 kişi ise yaralandı.Olay sabah saatlerinde, Demokrasi Meydanı'nda yaşandı. İzmir'deki Altay maçına gitmek için otobüslerin geldiği alanda toplanan Spor Toto 3'üncü Lig takımlarından Kocaelispor taraftarları arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Bıçakların çekildiği kavgada 27 yaşındaki Serhat Boz boğazından, Hakan Kaptan ile Orhan Ali Örçen ise vücutlarının değişik yerlerinden bıçaklandı. Kavgayı gören taraftarların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil ekipleri geldi. 112 Acil ekibi tarafından hastaneye kaldırılan Serhat Boz hayatını kaybetti. Hafif yaralanan 2 kişi ise tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Öldürülen taraftarın fotoğrafı

-Devlet Hastanesi detaylar

-Olayın olduğu meydandan detaylar

(Haber-Kamera: Ergün AYAZ-İZMİT-DHA)

==============================================

3)AVUKATLARIN CÜZDANLARINI ÇALDI

İZMİR Adliye Sarayı'nda Baro Başkanlık Biriminin bulunduğu kattaki avukatların kullandığı bilgisayar odasına, avukat gibi girip biri kadın iki avukatın cüzdanını çalan hırsızın rahat tavrı dikkat çekti. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Polis, kimliği tespit edilen hırsızın daha önce de İstanbul Adliyesi'nde 7 kadın avukatın cüzdanını çaldığını, hırsızlık için İstanbul'dan İzmir'e geldiğini belirtti.

Olay, geçen 8 Mart'ta 4'üncü katta bulunan avukatların dilekçe yazdığı bilgisayar odasında saat 13.40 sıralarında yaşandı. Kimliği belirsiz erkek hırsız, manyetik kartla açılan kapıdan, bir avukatın kapıyı açtığı sırada kendisi de avukatmış gibi içeri girdi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, hırsız dava dilekçesi yazan avukatların bulunduğu bilgisayar odasında üç kez tur attı. Kimliği belirsiz hırsız, ilk önce gözüne kestirdiği kadın avukatın sandalyeye astığı çantasının önüne gelip, elindeki ceketiyle perdeleyip kurcaladı. Başka avukatların kendini fark ettiğini zanneden hırsız, bilgisayar odasından dışarı çıktı. Kısa bir süre sonra tekrar içeri giren hırsız, cam kenarında bilgisayarda çalışan kadın avukatın çantasını da aynı yöntemle çaldı. Kadın avukatın cüzdanını çalan hırsız, tekrar dışarı çıktı. Ardından ikinci kurbanı ile birlikte içeri giren hırsız, ceketini çıkartıp, cüzdanını masaya bırakan erkek avukatın masa üzerinde duran cüzdanını da palto ile perdeleyip aldı. Hiçbir şey yokmuş gibi odadan dışarı çıkan hırsız, giderken çaldığı cüzdanların içinin dolu olup olmadığını da kontrol etti.

Kısa bir süre sonra cüzdanlarının yerinde olmadığını gören iki avukat, önce kamera görüntülerinden hırsızlık anını izledi, ardından da polise başvurup, şikayetçi oldu.

Avukatların cüzdanını çalan erkek hırsızın, adliye dışında önce taksiye bindiği ardından taksiye binmekten vazgeçip dolmuş ile gittiği tespit edildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, hırsızın kimliğinin tespit edildiğini, İstanbul'da da aynı şekilde 7 avukatın cüzdanını çaldığını, hırsızlık için İzmir'e geldiğini, yakalama çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Güvenlik kamerası görüntüleri

GÖRÜNTÜ DETAYI:

Dosya 1:

Saat 13,42,30'da elinde telefonla avukatmış gibi kapıdan içeri giriyor.

Saat 13,54,25 Hırsızlık yapıp çıkarken ve cüzdanları kontrol ederken

Dosya 2:

13,25.13,26 cüzdanı çalınan bayan avukatın bilgisayarda çalışırken görüntü

13,27.- 13,29. Bayan avukat elinde çay ile bilgisayar başında ve fotokopi makinasından çıktı beklerken görüntü

13,43. Hırsız telefonla konuşuyormuş gibi bilgisayar odasına girerken ve etrafı gözetlerken görüntü

13,44 bayan avukatın cüzdanını almaya teşebbüs ediyor

13,47 Paltosuyla perdeleme yapıp cüzdanı çalmaya teşebbüs ediyor

13,48.-13,49 Fark edildiğini şüphelenip dışarı çıkıyor

13,52'de cam kenarında bayan avukatın cüzdanını çalmasından görüntü

13,53'te dışarı çıkıyor

13,53'te ikinci kurbanı olan erkek avukat ile tekrar içeri girerken görüntü

13,53 Birlikte girdiği erkek avukatın yanına oturuyor

13,53,43'te Erkek avukatın masa üzerinde duran cüzdanını alıp hiçbir şey olmamış gibi kalkıp gidiyor ve dışarı çıkıyor

Haber: Bahri KARATAŞ / İZMİR

===================================================

(ÖZEL)

4)GAZİANTEP'TE FISTIKTA HEDEF; AMERİKA'NIN ÖNÜNE GEÇMEK

GAZİANTEP Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, dünyada fıstık üretiminde İran'dan sonra ikinci sırada yer alan ABD'nin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk mutfağında yemekten tatlıya birçok yiyecekte yer alan Antep fıstığı'ndaki kalite ve ihracatta önünün açılması amacıyla Gaziantep Ticaret Borsası tarafından yapılan çalışmalar sürdürülüyor. Dünyada fıstık üretiminde ikinci sırada olan Türkiye, bu unvanını 2007 yılında ABD'ye kaptırdı. Türkiye'nin kaybettiği ikincilik sırasını yeniden kazanması amacıyla Gaziantep Ticaret Borsası tarafından çalışma başlatıldı. Fıstıkta kalite ve ihracatın da artırılması hedeflenen çalışmalar kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 'Fıstık Bankacılığı' da denilen 2 milyon lira bütçeli 'Mükemmeliyet Merkezi' kurulması kararlaştırıldı. Geçen yıl 170 bin ton olarak hasat edilen Antepfıstığında rekolteyi artırmayı hedeflediklerini kaydeden Tiryakioğlu, yapılan çalışmalarla Antepfıstığı üretiminin önümüzdeki 5- 6 yılda 400 bin ton seviyesine ulaşacağını belirtti. Tiryakioğlu, 2018 yılında çalışmaların tamamlanmasıyla Türkiye'nin yeniden dünya üretiminde ikinci sırada yer alacağını belirterek, şöyle dedi:

"Fıstıkta daha iyi konuma gelebilmek için yoğun çalışmalar yürüttük, durum analizi yaptık. İl il, ilçe ilçe gezdik ağaç sayımı yaptık. Bugünün rekoltesi, geçmişteki yılların rekoltesi, gelecek yıllın rekoltesi birleştirdik ve önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 bin tonlara ulaşabileceğimizi artık söyleyebiliyoruz. Buna göre alt yapı düzenlemeye çalışıyoruz. Bunun ana çalışmalarından birisi, Gaziantep Ticaret Borsası olarak lisanlı depoculuk çalışmalarına başladık. İnşallah bu yıl içerisinde temelini atıyoruz. Önümüzdeki yıl ve 2018 sezonunda Fıstık Bankacılığı'nı bitirmiş olacağız. Çiftçilerimiz artık ürünlerini yastık altına ve emanet sistemi dediğimiz komisyonculara götürmekten vazgeçip, ürün bankasına, lisanlı depoya getirmiş olacaklar."

HEDEF; İKİNCİ SIRA

Gaziantep'te üretilen fıstığın aroma ve tat bakımından İran ve ABD fıstığından farklı olduğunu anlatan Tiryakioğlu, Antepfıstığı üretiminde ikinci sıraya yükselmeyi hedeflediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Şu an dünyada İran, ABD'den sonra 3'üncü sıradayız. Ancak, bizim fıstığımız aroması, tadı, lezzeti ve görüntüsü itibariyle dünyada farklı bir ilgi görmektedir. Dolayısıyla yüzde 10 ile 20 arasında bir fiyat farkı kabul görmektedir. Bundan dolayı biz yapılacak çalışmalarla 5-6 yıl içerisinde fıstıkta İran'dan sonra ikinci sıraya yerleşmeyi umut ediyoruz. En büyük özelliklerimizden bir tanesi, Antep fıstığında bir var yılı, bir yok yılı dediğimiz bir sistem var. Biz yeni çiftçi eğitimleri ve yapılan çalışmalarla damlama sulama modellerini geliştirmeye çalışıyoruz. Damlama sulama, güneş enerjisi ve sulama desteği ile birlikte var yılı yok yılını ortadan kaldırıp her yıl verim almaya doğru bir gidişatımız söz konusu. İnşallah bunu başardıktan sonra yoğun bir ürün elde etme sürecine gireceğimize inanıyorum."

Antep fıstığı'nı dünyaya tanıtmak için başlatılan Ar-Ge çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirten Ahmet Tiryakioğlu, "Biz şimdi bir Ar-Ge işletmesi kuruyoruz. TÜBİTAK destekli bir hibe aldık ve bununla ilgili Ar-Ge sanayi işletmesi kuruyoruz. Burada teknolojimizi kendimiz geliştirip hem teknolojiyi dünyaya ihraç edeceğiz, hem de kendi üreticimize, sanayicimize hizmette bulunacak bir olgu oluşturacağız. Fıstık bizim milli ürünümüz, Antep fıstığı adı Antep ile anılmış. Antep fıstığı sayesinde Antep'in ismini inşallah tüm dünyaya duyuracağız. Dolayısıyla biz bu bağlamdaki çalışmalarımız nedeniyle Antep'i fıstıkla birlikte dünya markası haline getirmeyi düşünüyoruz."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ahmet Tiryakioğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 140 MB

===================================================

5)ARI KOVANLARININ ARASINDAN 350 KİLO ESRAR ÇIKTI

İZMİT'ten geçen, TEM'de durdurulan bir kamyonda arı kovanlarının arasına gizlenen 350 kilo esrar ele geçirildi. Polis, baba ve oğlunu gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapacak kişileri yaklaşık 15 gündür takibe aldı. Diyarbakır'dan İstanbul'a giden kamyon TEM İzmit geçişinde durduruldu. Kamyon, arama için Emniyet Müdürlüğü garajına çekildi. Narkotik köpeği 'Pascal' ile arama yapıldı. Kamyonun kasasındaki arı kovanları aşağı indirilirken, kovanların arasına gizlenen poşetlere sarılmış 350 kilo esrar ele geçirildi. M.B. ile oğlu D.B. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Arama yapılması

Kovanların indirilmesi

Esrardan görüntü

Gözaltına alınan kişiler

(Haber-Kamera: Faruk KIYAK- İZMİT(KOCAELİ), -

================================================

6)GAGASINA OLTA TAKILAN MARTI TEDAVİ EDİLDİ

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, amatör balıkçılar tarafından sahilde bırakılan oltanın, gagasına ve bacağına saplanmasıyla yaralanan martı, Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda tedavi edilerek tekrar doğaya bırakıldı.

Akarca Mahallesi 3'üncü Etap Sahil Bandı'nda yürüyüşe çıkan bir hayvansever, gagasına ve bacağına takılan olta nedeniyle uçamayan martının can çekiştiğini gördü. Oltadan kurtaramadığı martıyı, Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'na getiren hayvansever, tedavi edilmesini istedi. Barınak veterinerleri martıya saplanan iğneleri çıkararak yaralarını tedavi etti. Martı tedavisinin ardından doğaya geri bırakıldı.Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı Müdürü veteriner Emre Kangal, martıyı tedaviye getiren hayvansevere duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Amatör balıkçılardan oltalarını sahillerde bırakmamaları konusunda ricada bulunan Kangal, benzer durumdaki hayvanları gören vatandaşların barınağı arayarak ihbarda bulunmasını istedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Gagasına olta takılan martının tedavisinden görüntü

Martının doğaya geri bırakılmasından görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

===================================================

7)BİNGÖL'DE 3 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

BİNGÖL Valiliği, Genç İlçesi kırsal kesimide ında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonlar nedeniyle ilçeye bağlı 3 köyde bugün saat 06.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Genç İlçesi'nin güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Genç İlçesi Sağgöze Köyü ile Honkunüs ve Yeniçe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde Genç İlçesine bağlı olan; Sağgöze Köyü ile Honkunüs ve Yeniçe mahallelerindeki sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 19 Mart 2017 pazar günü saat 06: 00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

BİNGÖL, -

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Sarayköy İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title