Haberler

Dha Yurt Büleni-10

1)ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ'NDE ALP KIYAFETLİ ASKERLERDEN 'SAYGI' NÖBETİBİLECİK'in Söğüt İlçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi önünde 'Alp' kıyafetli, ellerinde balta ve kılıç olan askerler tarafından nöbet tutulmaya başlandı.

1)ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ'NDE ALP KIYAFETLİ ASKERLERDEN 'SAYGI' NÖBETİ

BİLECİK'in Söğüt İlçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi önünde 'Alp' kıyafetli, ellerinde balta ve kılıç olan askerler tarafından nöbet tutulmaya başlandı.

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik'teki 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan projede, Ertuğrul Gazi'ye olan saygının ifadesi olarak türbesinde askerler tarafından 'Saygı nöbeti' tutulması karalaştırıldı. Proje kapsamında Söğüt İlçe Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli 9'u Jandarma Uzman Çavuş, 4'ü erbaş ve er olmak üzere toplam 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreni için görevlendirildi. Bu askerlere Valilik tarafından temin edilen Alp kıyafetleri giydirildi, tarihi misyonuna uygun aksesuarlar ve malzemelerle donatıldı. Söğüt İlçesindeki Ertuğrulgazi Türbesi önünde saygı nöbeti tutmaya başlayan Alp kıyafetli askerler, nöbet tutumu ve nöbet değişimini tarihsel seremonilerle sergilendi. Bıyıklı, sakallı olan ellerinde balta ve kılıç bulunan Alp kıyafetli askerlerin türbenin ziyaretçilere açık olduğu saatlerde her gün en az 2 kişi olmak üzere 2'şer saat süreyle dönüşümlü olarak nöbet tutacakları belirtildi. Bilecik Valisi Süleyman Elban, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde askerlerin yılın 365 günü saygı nöbeti tutacaklarını, nöbetlerin bir yıl ile sınırlı kalmayıp sürekli olacağını söyledi. Elban, "Askerlerimiz Alp kıyafetleriyle saygı nöbeti tutmaya bugünden itibaren başladı. Amacımız burada hem diriliş ve kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılmasını, hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu ve tarihi duyguyu daha fazla hissetmelerini sağlamaktır. Gençlerimize de bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılmasını hedefliyoruz" dedi

Görüntü Dökümü

------------------------

-Alp kıyefeti giyen askerlerin görüntüsü,

-Alp kıyafetli askerlerin Söğüt'teki Jandarma komutanlığı binasından çıkarken,

-Askerlerin Ertuğrul Gazi Türbesi'nde nöbet değiştirmesi,

-Nöbeti biten Alp kıyafetli askerlerin jandarma aracına binmesi,

-Türbe önünde Alp kıyafetleriyle nöbet tutan askerlerin,

-Askerlerin türbe içerisindeki görüntüsü,

-Vatandaşların akserlere ilgi göstermesi,

-Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın konuşmasından çekilen görnütüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

========================================================

2)3 SURİYELİ ÇALIŞTIKLARI ATÖLYE SAHİBİNİN OĞLUNU ÖLDÜRDÜ

GAZİANTEP'te Suriyeli 3 işçi, çalıştıkları terzi atölyesinin sahibinin oğlu Ertuğrul Dönmez'i bıçaklayarak öldürdü. Olay, dün akşam Kahvelipınar Mahallesi 42'inci sokakta bulunan Ömer Dönmez'e ait terzi atölyesinde meydana geldi. İddiaya göre, terzide çalışan 3 Suriyeli, kendi aralarında tartışmaya başladı. Atölye sahibinin çocukları Fatih ve Ertuğrul Dönmez de kavgaya dönüşen tartışmayı sonlandırmak için Suriyeli işçilerin arasına girdi. Suriyeliler bu kez Dönmez kardeşler arasında da tartışma çıktı. Atölyeden ayrılan Suriyeliler bir süre sonra yanlarında arkadaşları ile birlikte yeniden geldikleri işyerinde tartıştıkları Dönmez kardeşlerden 20 yaşındaki Ertuğrul'a bıçakla saldırdı. Ağır yaralanan Ertuğrul Dönmez kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Dönmez'in cenazesi, otopsisinin ardından yakınları tarafından toprağa verilirken, polis kaçan Suriyelileri arıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ertuğrul Dönmez'in fotoğrafı

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp Kurumu önünde bekleyenler

Cenaze aracının gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 26 MB

====================================================

3)300 FARKLI TÜR SÜS TAVUĞU GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği'nin ev sahipliğinde yapılan müzayedede 300 farklı tür tavuk ve horoz görücüye çıktı.

İlçeye bağlı Karayaka Kasabasında Antalya, Kayseri, Adana ve Amasya'da üreticiler tarafından yetiştirilen tavuk ve horozlar müzayede ile satışa çıkartıldı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, fiyatları 200 liradan başlayan ve bin 500 liraya kadar çıkan süs tavuklarını alabilmek için birbiriyle yarıştı.  Müzayedede 'Osmanlı Sultan Tavuğu', 'Malezya Serema', 'Ayan Cemani' cinsi tavuklar yoğun ilgi gördü.

Hobiciliği Türkiye'ye tanıtmak amacıyla müzayede gerçekleştirdiklerini belirten Tokat Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mustafa Coşkun, "Etkinliğimizin amacı insanlarımıza, çocuklarımıza, hayvan sevgisini aşılamak. Tavuk ırklarını göstermek. Şu an Türkiye'nin her ilinden, her ilçesinden binlerce kişi akın etti. Geceden gelenler var, şu anda yolda olanlar var. Hepsine burada teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadılar. Bizim bir sloganımız var içinde hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi de olmaz. Bizim amacımız para kazanmak değil bu hobiciliği Türkiye'ye tanıtmak. İnsanlara havyan sevgisini aşılamak" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Müzaylededen görüntüler

-Katılan tavuk ve horazların görüntüleri

-Konuşmalar

-Detaylar

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

(384 mb)

===================================================

4)PROF. DR. ÖMER ÖZKAN: FETÖ ÜYELİĞİ İDDİASI TAM BİR REZALET

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, FETÖ'den en çok mağdur olanlardan biri olduğunu belirterek, "FETÖ üyeliği iddiası tam bir rezalet" dedi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yaparken son yayımlanan KHK ile meslekten ihraç edilen Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz ile aynı bölümde görev yapan eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz, aralarında üniversite rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, eski başhekim Doç. Dr. Murat Turhan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Cumhur Arıcı, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı'nın da bulunduğu 14 öğretim üyesi hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulundu.

İlk suç duyurusunda öğretim üyelerinden 7'sini FETÖ üyesi olmakla suçlayan Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz, ikinci suç duyurusunda ise diğer 7 öğretim üyesinin, kendisinin FETÖ'cü olduğuna yönelik dedikodu yapıp iftirada bulunduğunu ileri sürdü.

"BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞADIM"

İddialarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, iddiaların kendisi açısından en ufak bir gerçeklik ve önemi olmadığını söyledi. Prof. Dr. Ömer Özkan, kendi adının FETÖ mensubu olduğu iddia edilen 7 öğretim üyesiyle ilgili suç duyurusunda değil, iftira attığı ileri sürülen 7 kişiyle ilgili suç duyurusunda geçtiğini kaydetti. Prof. Dr. Özkan, şunları söyledi:

""FETÖ üyeliği iddiası tam bir rezalet. FETÖ varken de FETÖ yokken de en büyük mağduriyetleri yaşayan kişi ben oldum. O süreci yaşarken yapılan haberlerde hiç alakam olmadığı halde adımın geçmiş olması ve fotoğrafımın yayımlanması, çok büyük mağduriyetler yaşamama neden oldu. Bu son çıkan haberde de meslekten ihraç edilmesi nedeniyle yaptığı saldırılardan bir tanesi olabilir. Konuyla hiçbir alakam yok. Gerekirse zaten gidip ifade de veririz. Üzüntüm bu konunun hiçbir yerinde olmadığım halde adımın geçmesidir. FETÖ ile ilişkilendiren de medya önünde değil, kanun önünde cevabını alır." Kendisine bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi ulaştırılmadığını, ifadeye çağrılmadığını, suçlamanın tam içeriğini bilmediğini kaydeden Prof. Dr. Özkan, bilgisine başvurulan öğretim görevlilerinin bile şaşırdığını, tepki gösterdiğini bildiğini söyledi. Bilgisine başvurulan öğretim üyelerinden öğrenildiği kadarıyla konunun en ufak bir önemi olmadığını, gerekirse adli inceleme yapılmasının doğal olduğunu aktaran Prof. Dr. Özkan, kendisini üzen konunun kendi ismi üzerinden algı yönetimi yapılması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkan, "Hiçbir donemde hiçbir şekilde kıyısından bile geçmediğim alçak bir örgütle bırakın ilişkilendirilmek, aynı sayfada adımın bile geçmesi çok büyük oranda üzülmek için yeterlidir. İnsanların 'Gecmiş olsun sizi tanıyoruz inanıyoruz' demeleri bile inanın yeterince üzücü olabiliyor" diye konuştu.

Bu arada Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal'ın, iddialarla ilgili yarın yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

Erol AKKIR/ANTALYA, -

=========================================================

5)AYVALIK'TA BOŞNAK ŞENLİĞİ

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinin 1900'lü yıllardan bu yana Karadağ'dan gelen Boşnak Türkleri'nin yaşadığı Küçükköy Mahallesi'nde bu yıl 2'ncisi  düzenlenen Küçükköy Teferiç Şenlikleri'nde hem Küçükköy hem de Boşnak kültürünün özellikleri tanıtıldı.

Yeni açılan otel ve sanat galerileri ile Alaçatı benzeri bir dönüşüm süreci yaşayan Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi'nin Boşnak kültürü, Ayvalık Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen sempozyum ve şenlikle gündeme getirildi.  Geçmişte düzenlenen akordeonlu Teferiç kutlamaları yeni bir düzenlemeyle hayata geçirildi. Teferiç Şenlikleri, Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenen sempozyum ile başladı.

BOŞNAK YEMEKLERİ İKRAM EDİLDİ, KINA GECESİ CANLANDIRMASI İLE GEÇMİŞTEKİ GELENEKLER HATIRLANDI

Küçükköy'ün tarihi ve mimari özellikleri ile kültürel birikiminin ele alındığı sempozyum Özkul Çobanoğlu moderatörlüğünde yapıldı. Sempozyuma Asker Kantarı, Bayram Ertuğral ve Berrin Akın konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun ardından saat 12.00'de Boşnak Bandosu Tapani eşliğinde Küçükköy Meydanı'na kortej eşliğinde yüründü. Ardından Küçükköy Meydanı'nda ve Küçükköy Merkez Cami bahçesinde hazırlanan el işlerinden Boşnak börekleri ve yemeklerine çok sayıda ürünün sergilenip satışa sunulduğu stantlar gezildi. İlçede ikinci kez düzenlenen Küçükköy Teferiç Şenlikleri'nde katılanlara Boşnak kahvesi ve yemekleri ikram edildi. Küçükköy'de yaşayan kadınların el emekleri satışa sunuldu. Boşnak kültürünü yansıtan defile ve kına gecesi canlandırması ise ilgiyle izlendi. İzmir Güreler Rumeli Göçmenler Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile Chomas Korosunun çok sesli müzik dinletisi şenlikteki coşkuyu artırdı.  Şenlikte, hem Küçükköy hem de Boşnak kültürünün özellikleri yansıtılmaya çalışıldı.

"AYVALIK'TA BU KÜLTÜRÜMÜZÜN ANANELERİNİ YAŞATACAĞIZ"

Şenlikte konuşan CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Hiçbir millet kendi kültürünü unutmamalı. Kendi kültürümüzü bu zenginliklerimizi yaşadığımız ve kim olduğumuzu hatırladığımız sürece Cumhuriyete daha iyi sahip çıkarız. Biz Ayvalık'ta çok kültürlüyüz. Zengin bir kültürümüz var. Bu kültürümüzün ananelerini Ayvalık'ta yaşatacağız" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise, "Coğrafyanın her tarafından bu topraklara gelmiş ve bu topraklarda harman olmuşuz. Türk Milleti olmuşuz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şenliğe, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gül, İstanbul Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Sancaklar, İstanbul Sefaköy Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Şen de katıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şenlikten görüntü

-Stantlardan görüntü

-Şenliğe katılandaran görüntü

-CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in konuşması

-Defile ve  kına gecesi canlandırmalarından görüntü

-Halk oyunları gösterilerinden görüntü

(KJ Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Gazi Küçükköy Ayvalık Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title