Haberler

Dha Yurt: Balıklıgöl Yerleşkesinde Dökülen Molozlar Göçüğe Neden Oldu

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin simgesi olan Balıklıgöl platosunda yapılan revizyon çalışması sırasında dökülen molozlar nedeniyle göçük meydana geldi.

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin simgesi olan Balıklıgöl platosunda yapılan revizyon çalışması sırasında dökülen molozlar nedeniyle göçük meydana geldi. Kimsenin yaralanmadığı göçüğün meydana geldiği alanda ekipler, çalışmalara başladı.

Kentin simgesi olan Balıklıgöl yerleşkesindeki alanlarda Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı devam eden revizyon çalışması sırasında göçük meydana geldi. Alanda çıkartılan molozların yığıldığı çimlerin tabakasının çökmesi sonucu meydana gelen göçük tedirginliğe yol açtı. Göçük nedeniyle Balıklıgöl tünel girişinde küçük çaplı çatlakların oluşmasına neden oldu. Göçüğün meydana geldiği bölgede incelemede bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, plato genelinde 3 aydan bu yana süren çalışmaların asıl amacının bu tür olayların önüne geçmek olduğunu, göçüğün ise su sızıntısından kaynaklandığı belirtti. Balıklıgöl Platosunda yer alan çarşı bölgesindeki çim sulamasının neden olduğu su sızmalarından dolayı mevcut olan konsolların çürüdüğünü belirten Gencer, şöyle dedi:

Yıllardır Balıklıgöl tünelinde suyun sızdığını ve bu sızan suyun kaynağının tespit edilemediğini tüm kamuoyu biliyor. Biz bu konu hakkında 2-3 yıldan bu yana bir çalışma yürütüyorduk. En son bu bölgede parke ve zemin çalışması yaparken, bu tünellerde yaşanan su sızıntılarını önlemek için Balıklıgöl genelinde çalışmalar başlattık. Yaptığımız çalışmalarda Balıklıgöl tünelinin 2-3 metre üzerinde sadece konsol şeklinde bir tablanın olduğunu, bu tablanın da herhangi bir düşey kolonla bağlantısının olmadığını ve bu yüzden yıllardır su birikintisinden dolayı tüm donatıların paslandığını tespit ettik. Çökmenin nedeni de paslanan donatılar ve desteği bulunmayan tablanın alt kısma baskı uygulamasından kaynaklandı. Bu, olay aslında bizim şu anda Balıklıgöl platosunda yaptığımız çalışmanın ne kadar anlamlı ve yerinde olduğunu gösteriyor."

Balıklıgöl tüneli ile ilgili riskli bir alanın olmadığını da belirten Seyfettin Gencer, gerekli tüm tedbirlerin alındığını da dile getirerek, "Teknik heyet olarak alanda detaylı bir inceleme yaptık. Detaylı incelemelerimizi bundan sonra da sürecek. Bu çerçevede yine gerekli tüm tedbirler değerlendirilecek" diye konuştu.Göçüğün meydana geldiği tünel araç trafiğine kapatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Balıklıgöl

Tünelde oluşan çökmeler

Tünelin ulaşıma kapatılması

Çökmenin bulunduğu alanda önlemlerin alınması

Belediye yetkililerinin inceleme yapması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 652 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıklıgöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title