Haberler

Denizli'de Hem Devrimciye Hem Ülkücüye Vefa

Denizli Belediye Meclisi, Aynı Anda Hem Solcu Hem de Ülkücülerin İsimlerini Sokak ve Caddelere Verdi.

DENİZLİ Belediye Meclisi, aynı anda hem solcu hem de ülkücülerin isimlerini sokak ve caddelere verdi. 12 Eylül askeri rejimi tarafından idam edilen ilk solcu olan Denizlili Necdet Adalı, ayakkabı tamircisi babanın İstiklal Mahallesi'ndeki dükkanı önünde vurularak öldürülen ülkücü öğretmen Osman Kavcar ve BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimleri iki sokak ile bir caddeye verildi.

Denizli Belediye Meclisi'nin AK Parti Grubu, bir süre önce Recep Yazıcıoğlu isminin, bir caddeye verilmesi için meclise önerge verdi. CHP Grubu da bunun üzerine, 12 Eylül askeri rejiminin idam ettiği ilk isim olan Denizlili Necdet Adalı'nın isminin bir sokağa verilmesi için meclise önerge verdi. Bu kez MHP Grubu bir önerge hazırladı ve 1979 yılında babasına ait dükkanın önünde tabanca ile vurularak öldürülen sanat tarihi öğretmeni Osman Kavcar'ın isminin bir sokağa verilmesini talep etti. Denizli Belediye Meclisi, 1 ret oyuna karşın 34 oyla bu üç ismin isimlerini iki sokak ile bir caddeye verdi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı Yeşilköy Caddesi'ne verilirken, Osman Kavcar'ın adı Feslikan Mahallesi'nde evine yakın olan 1001 Sokak'a, Necdet Adalı ismi ise, İstiklal Mahallesi'nde 1195 numaralı sokağa verildi. Bir süre önce MHP'den istifa eden Denizli Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Selma Erkan, yapılan üç oylamaya da ret oyu verdi. AK Parti, CHP, MHP ve İşçi Partili 34 üyenin oylarıyla iki sokak ve caddeye bu isimlerin verilmesi kabul edildi.

TARİHİ BİR KARAR ALDIK

Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, meclisin tarihi bir karar aldığını söyleyerek, meclis üyelerini kutladı. Zolan, "Kendi içimizde özeleştiri yapınca değerli insanların boşuna idam edildiği, boşu boşuna kardeş kavgasıyla kırdırıldığını anlıyoruz. Geleceğe daha sağlıklı yürüyebilme adına geçmişimizle hesaplaşıyoruz. Alınan karar tarihi bir karardır" dedi.

CHP Grubu adına konuşan Arif Balkanay, Türkiye'de bir döneme damga vurmuş nice genç fidanların askeri darbe ile yok edildiğini belirterek, "Necdet Adalı, Mamak Cezaevi'nden koğuş arkadaşım. İdam edildiği 8 Ekim 1981 günü çok ağlamıştım. Bir döneme damga vuran nice gençlerimizi kaybettik. Meclis tarihi bir karar vermiştir. Kardeşlik ve barış adına çok önemli bir adım atıldı" diye konuştu.

MHP Grubu adına konuşan Mehmet Fevzi Yeniçeri de, "Geçmişte hem sağdan hem soldan nice insanımız öldürüldü. Çok kan aktı. Bunların dış güçlerin oyunu olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Bir daha böyle tuzaklara düşmeyelim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title