Haberler

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı’ndan

"Manşet Gazetesi'nin '9 Numara da Kayıp' Başlıklı Manşet Haberini Üzüntü Ve Şaşkınlık İçerisinde Okuduk.

Manşet Gazetesi'nin haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi'nin 9. Sıra adayı Abullah Saka seçim çalışmalarına iştirak etmiyor ve haberde 6. Sıra adayı Şahin Mengü ile birlikte kaçtığı gibi; yakışıksız-gerçekten uzak, alaycı ifadeler kullanılmıştır. Aynı gazete görüştüğünü iddia ettiği ve rumuz isimlerle yayınladığı üç kişinin görüşlerine yer vermiş, ayrıca bu konu ile ilgili gazetenin telefonlarının kilitlendiğini, maillerin geldiğini iddia etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 9. Sıra adayı Abdullah Saka parti yönetimimizce alınan karar ile Kırkağaç-Soma Bölgesi'nde görevlendirilmiştir. Kendisi Kırkağaç-Soma Bölgesinde saha çalışması yapmaktadır. Ve tıpkı diğer milletvekili adaylarımız gibi gecesini gündüzüne katarak partimiz için seçim gününe kadar parti politikalarını ve projelerini anlatmaktadır. Ancak Sayın Saka seçim sürecinin başlangıcında Manisa'nın tüm ilçe, belde ve köylerini bir tur gezmiştir. Sonra seçim bölgesi olan Kırkağaç-Soma bölgesinde çalışmaya devam etmiştir.

Sayın Saka'nın kendi bölgesinde gezmediği; Belde, köy ve mahalle kalmamıştır. Üstelik Sayın Saka'nın saha çalışmaları kendi bölgesinde son hızıyla devam etmektedir. Ancak Sayın Saka çalışmalarını basına yansıtmak gibi bir kaygı ve telaş yaşamamaktadır. Çünkü Sayın Saka bu çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan sevdası ve bağlılığı nedeniyle yapmaktadır.

Kaldı ki CHP Sadece ilk 10 adayı ile değil, tüm aday adayı arkadaşlarımızla her yerde saha çalışması yapmaya devam etmektedir. İlk 10'a giremeyen aday adayı arkadaşlarımız bile partimiz için içtenlikle çalışırken, 9. Sıra adayımızın çalışmamasının mantıkla örtüşür bir açıklaması olamaz. Üstelik bu çalışmalara il genel meclisi üyelerimiz ve DSP'den bizlere destek için gelen çok değerli arkadaşlarımız, gönüldaşlarımız ve ağabeylerimizle de devam etmekteyiz. Bu zorlu süreçte bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.

Manşet Gazetesi'nin yayınlarından sorumlu arkadaşımızın bu haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz. Gazetenin bu ve bundan önceki birkaç haberinden edindiğimiz yargıya göre; gazete sorumlusu seçim sürecinde CHP'nin saha çalışmalarını iyi takip edememekte. Araştırmadan-soruşturmadan 3-5 kişinin söyleminden yola çıkarak, edindiği bilgileri gerçekmiş gibi yansıtmaktadır. Keşke Gazete'nin sorumlusu arkadaşımız bu tür haberleri yazmadan önce İl başkanlığımızı arasa ve merak ettiklerini, sormak istediklerini bizlere sorsa ve doğru cevapları bizlerden alsa. Doğrusunun da bu olduğuna inanıyoruz.

Sayın Saka'nın merkezde çalışma yapmaması son derece doğaldır. Ve Parti yönetim kurulu kararınca kendi bölgesinde görevlendirilmiştir. Merkez'de görevlendirilen Milletvekili adaylarımızda, merkezde saha çalışması yapmaktadırlar. Sayın Saka Soma'nın yerlisi olduğu için Kırkağaç-Soma bölgesinde kucaklanmış, kendi bölgesinde partimizi temsil etmektedir. Partimizin projelerini anlatmaktadır.

Ancak parti yönetim kurulunca Manisa merkezde görevlendirildiğinde, Merkezde saha çalışmalarımıza katılmaktadır. Partimizin seçim sürecindeki milletvekili adayı görevlendirilmelerini yönetim kurulu kararı ile belirlemekteyiz. Yönetim Kurulumuz Sayın saka'yı Merkezde görevlendirme kararı aldığında ise, Sayın Saka kararımıza saygı duyarak merkezde seve seve çalışma yapmaktadır. Gazetenin sorumlu arkadaşımızın bu eksik ve yanlış bilgisini düzeltmek isteriz.

Manisa Merkezde saha çalışması yapmadığı için gazete tarafından 'kayıp, kaçmış, seçilemeyeceğini düşündüğü için çalışmıyor' gibi bir yorumun, üstelik alaycı ifadelerle yazılmasını son derece üzüntü ve şaşkınlık ile karşıladık. Bize sorulan hiçbir soruyu cevapsız bırakmayız. Doğru ne ise onu açıklarız. Manşet Gazetesi yayın sorumlusunu mesleğini daha ciddiyetle yapmaya ve merak ettiklerinin cevabını yetkili makamlardan almaya davet ediyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title