Haberler

Çin, yeni enerjili araçların tüketimini artırmak için politikalarını optimize edecek

Güncelleme:

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yeni enerjili araçların tüketimini teşvik etmek ve gelişimini ilerletmek için politika ve önlemlerini hızlandıracak.

BEİJİNG, 18 Ocak (Xinhua) -- Çin, yeni enerjili araçların tüketimini artıran ve yüksek kaliteli gelişimini ilerleten politikaları optimize etmeye yönelik çabalarına hız verecek.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yetkilisi Jin Xiandong, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, yeni enerjili araçların tüketimini teşvik etmeye yönelik politika ve önlemlerin optimizasyonunun hızlandırılacağını duyurdu.

Jin, komisyonun kırsal bölgelerde yeni enerjili araçların gelişimini güçlendireceğini ve ilgili departmanlarla birlikte kamu sektöründeki araçların elektrifikasyonunu teşvik edeceğini belirtti.

Yeni enerjili araç sektöründeki bilim ve teknoloji inovasyonunun da hızlandırılacağını kaydeden Jin, Çinli otomobil firmalarının inovasyondaki lider rolü daha fazla ön plana çıkarılarak, yeni enerjili araç sektörünün rekabet gücünün artırılacağını sözlerine ekledi.

Jin, komisyonun yüksek kaliteli şarj altyapı sistemini kurmaya devam ederken bir yandan da sistemin işletim ve hizmetlerini optimize etme taahhüdünde bulunduğunu dile getirdi.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin verilerine göre, 2023 yılında yeni enerjili araç üretimi bir önceki yıla göre yüzde 35,8 artarak 9,58 milyon adede, satışları ise yüzde 37,9 artarak 9,49 milyon adede yükseldi.

Geçtiğimiz yıl yeni enerjili araç ihracatı yüzde 77,6 artarak 1,2 milyon adedi aştı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Enerji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title