Haberler

Çin'de Yuncheng köyünde çay yetiştiriciliği kırsal ekonomiyi canlandırıyor

Güncelleme:

Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletindeki Yuncheng köyünde bir kadın liderliğindeki bir ekip, düşük sıcaklıklara ve az yağışa rağmen başarılı bir şekilde çay yetiştirmeyi başardı. Çay tarımı, köylülere gelir artışı sağlarken kırsalın yeniden canlandırılmasına da yardımcı oldu.

ÇEKİM TARİHİ: Arşiv

1. Yuncheng kentinin Wangjiahe köyündeki çay bitkilerinin çeşitli görüntüleri

Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaleti, düşük sıcaklıklar ve az yağış nedeniyle bir zamanlar çay yetiştiriciliği için uygun görülmüyordu.

Ancak Shanxi'deki Yuncheng'in kırsal bir bölgesinde bir kadın, köylülerden oluşan bir ekibe liderlik ederek yüksek rakımlı geniş bir alanda başarılı bir şekilde çay yetiştirdi.

"Çay yetiştiriciliğini denemek için 2008 yılında Sijiao kasabasının Wangjiahe köyüne geldik. Beş yıllık bir çabanın ardından ilk parti çay 2013 yılında üretildi."

Chen'in fabrikası, yıllar süren ekim çalışmalarının ardından çay ekili alanını yaklaşık 33,3 hektara genişletti.

Çay tarımı, köylülere gelir artışı sağlarken kırsalın yeniden canlandırılmasına da yardımcı oldu.

"Ailemin 2 mu'dan (0,13 hektar) fazla arazisi var ve tamamını çay fabrikasına kiraladık. Bunun karşılığında her yıl 1.000 yuan (yaklaşık 140 USD) alabiliyoruz. Şimdi ben de çay fabrikasında çalışıyorum ve her ay birkaç bin yuan kazanıyorum. Bu sayede çocuklarıma ve aile büyüklerime de rahatlıkla bakabiliyorum."

"Çay fabrikası şu anda köyde 100'den fazla haneye istihdam sağladı. Bu sayede köylülerin geliri de arttı. Yıllık gelirleri yaklaşık 10.000 ila 20.000 yuan (1.400 ila 2.800 ABD doları) arasında değişiyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Yuncheng'den bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Shanxi Çay Çin Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title