Haberler

Çin'de yeni enerjili araç üretiminden çeşitli görüntüler

Güncelleme:

Almanya Otomotiv Sektörü Birliği (VDA) Başkanı Hildegard Mueller, Çin'in yeni enerjili araçlarına yönelik son zamanlarda ortaya atılan sözde kapasite fazlası söyleminin 'şüpheli' olduğunu belirtti. Alman otomobil endüstrisi iklim nötr olma yolunda ilerlerken, Mueller Çin'in vazgeçilmez olduğunu ve Çin'deki hızlı büyümenin Avrupa ülkesine teknolojik açıdan fayda sağladığını söyledi.

ÇEKİM TARİHİ: 14 Mayıs 2024

1. Çin'de yeni enerjili araç üretiminden çeşitli görüntüler

Almanya Otomotiv Sektörü Birliği (VDA) Başkanı Hildegard Mueller, Salı günü Xinhua'ya verdiği söyleşide, Çin'in yeni enerjili araçlarına yönelik son zamanlarda ortaya atılan sözde kapasite fazlası söyleminin "şüpheli" olduğunu kaydetti.

"Bu kelimeyi şüpheli buluyorum.

Çin'de üretilen otomobillerin yaklaşık yüzde 16'sı ihraç ediliyor. Alman otomobil endüstrisindeki ihracat rakamları ise daha yüksek. Üretilen her dört otomobilden üçünü ihraç ederek uluslararası, küresel rekabete dahil oluyoruz.

Adil rekabet her zaman önemlidir.

Önemli olan pazarların birbirine açık olması ve herkesin aynı erişime sahip olmasıdır. Biz rekabeti kabul ediyoruz. Bu aynı zamanda, Çinli şirketlerin Almanya'ya gelmesini ve burada üretim yapmasını memnuniyetle karşılayacağımız anlamına geliyor."

Alman otomobil endüstrisi iklim nötr olma yolunda iddialı şekilde ilerliyor. VDA daha önce yaptığı bir açıklamada, bu hedefi 2050 yılına kadar gerçekleştirmeyi taahhüt etmişti.

Mueller, Alman otomotiv endüstrisinin iklim nötr olabilmesi için Çin'in vazgeçilmez olduğunu, Çin'deki hızlı büyümenin Avrupa ülkesine teknolojik açıdan fayda sağladığını söyledi.

SES (Almanca): HILDEGARD MUELLER, Alman Otomotiv Sektörü Birliği Başkanı:

"Yeni gümrük vergileri getirmenin ve korumacılığa yönelmenin yanlış yol olduğuna inanıyoruz. Bunun yerine, iki tarafın şirketlerinin birbirine yaklaşabilmesinin ve orada üretip burada satabilmesinin eşit şekilde mümkün olması için birbirimizle görüşmeler yapmalıyız."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Berlin'den bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Almanya Uluslararası İlişkiler Enerji Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title