Haberler

Çillioğlu Soruşturmasına Yeni Savcı

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmaya yeni savcı görevlendirildi

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmaya yeni savcı görevlendirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliğindeki soruşturma dosyası aynı birimde görevli Şeref Gürkan'a verildi.

Soruşturmanın başladığı tarihten itibaren 800'ün üzerinde kişinin ifadesine başvurarak, oluşturulan bilirkişi heyetleriyle tüm detayları inceleten ve merhumun açılan mezarından alınan örnekleri iki kez adli tıp kurumunda bir kez de uzman bilirkişi heyetine inceleten Malatya Başsavcıvekili Özden Doğan'ın, eşinin rahatsızlığı nedeniyle bakamadığı dosyayı, yürüttüğü bir çok önemli soruşturmayla bilinen Şeref Gürkan'a devrettiği öğrenildi.

İddianame aşamasında bulunan ve kısa sürede iddianamesi tamamlanması beklenen soruşturma dosyasında dönemin Genelkurmay Başkanından Tunceli Valisine, MİT görevlilerine kadar birçok kişinin ifadeleri yer alıyor.

İki gizli tanığın da bulunduğu soruşturma dosyasında, bilirkişi tarafından hazırlanan ve "olayın intihar değil, cinayet olduğu görüşüne" yer verilen rapor da yer alıyor.

Öte yandan soruşturmayı devralan savcı Gürkan'ın, adı eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal'a silahlı saldırıya karışan ve ceza alan Cengiz Ersever'in şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığı öğrenildi. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title