Haberler

Çevre Bakanı Özhaseki: İşimiz çok, yükümüz ağır, menzilimiz de gerçekten çok uzak

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da yapılacak çalışmaları ve öncelikleri ele alacaklarını belirtti. Özhaseki, işlerinin zor olduğunu ancak niyetlerinin güçlü olduğunu ve bu yükün altından birlikte kalkacaklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İşimiz çok, yükümüz ağır, menzilimiz de gerçekten çok uzak ama biz niyetlendik, azmettik, inşallah bu yükün altından da hep birlikte kalkacağız." dedi.

Özhaseki, Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada, hem Hatay'ı ayağa kaldırmayı hem de insanların duasını almayı ümit ettiklerini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ün başkanlığının bugün kesinleştiğini kaydeden Özhaseki, şöyle devam etti.

"Rabbim utandırmasın, onu mahcup etmesin. Değerli belediye başkanı arkadaşlarımız buradalar. İnşallah hep birlikte kol kola girerek hareket edecekler, biz de elimizden ne geliyorsa yapacağız. İyi niyetle yola çıkıldığı zaman, gayret edildiği zaman da Cenabıhak yardım edecektir, buna sonuna kadar da inanıyoruz. İşimiz çok, yükümüz ağır, menzilimiz de gerçekten çok uzak ama biz niyetlendik, azmettik, inşallah bu yükün altından da hep birlikte kalkacağız."

Özhaseki, Hatay'da 6 Şubat 2023 depremlerinde çok sayıda binanın ve iş yerinin yıkıldığını, diğer illerde de benzer şekilde, o şehrin büyüklüğüne göre hasarlar olduğunu anlattı.

İlk günden itibaren hiç durmadan çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde çok da önemli mesafeler aldık. Bugün geldiğimiz noktada zaten vatandaş bu çalışmaları gördüğü için 'evet yaparsa sayın Cumhurbaşkanı'mız yapar, Recep Tayyip Erdoğan yapar, eğer bize bir derman olacaksa Cumhur İttifakı'ndan derman olur' diye inandılar, güvendiler ve nihayetinde gerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekse daha sonraki belediye başkanlıkları seçiminde bunca büyük afete rağmen herkes AK Parti'ye, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Cumhur İttifakı'na güvenini tazelemiş oldu, bizim de yükümüz arttı, biz de bunun altından kalkacağız Allah'ın izniyle, layık olacağız, gece gündüz demeyeceğiz çalışacağız, başka da çaresi yok bu işin."

Hatay için yapılacakları ve öncelikleri ele alacaklarını belirten Özhaseki, daha sonra da sıkı sıkıya yol güzergahlarına bağlı kalarak devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki Hatay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title