Haberler

Celal Adan: Madem Dünyaya Terör Mesajı Vermek İstiyorsun...

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'daki olaylar sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Madem dünyaya terör mesajı vermek istiyorsun; o halde neden örneğin İstanbul'da PKK terörüne karşı kitlesel bir miting düzenlemiyorsun?" dedi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'daki olaylar sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Madem dünyaya terör mesajı vermek istiyorsun; o halde neden örneğin İstanbul'da PKK terörüne karşı kitlesel bir miting düzenlemiyorsun?" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz ve MHP İstanbul İl Başkanı Memet Bülent Karataş'ın da katıldığı toplantıda konuşan Adan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'daki olaylar sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Madem dünyaya terör mesajı vermek istiyorsun; o halde neden örneğin İstanbul'da PKK terörüne karşı kitlesel bir miting düzenlemiyorsun?" dedi.

ŞEFFAFLIK PAKETİ...

Celal Adan, "AKP iktidarı 12 yılı aşkın süredir sorunları çözmek yerine daha da büyütmektedir. Bunun en son örneği Perşembe günü açıklanan Şeffaflık Paketi'dir. Bu paketin şeffaflıkla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bu paketin içinde yer alan 'rant vergisi'; kamu yararını değil, müteahhidin ve rant hırsızlarının yararı için çıkarılmıştır" dedi.

Bu karardan sonra AK Partili belediyelerin rant merkezi haline geleceğini ileri süren Adan, "AKP'li belediyeler rant için, rant vergisi için ortalıkta yeşil alan bırakmayacaklardır. Zaten nefessiz kalan İstanbul bu vergiyle birlikte iyice betonlaşacak, yaşanması daha da zor bir şehir halini alacaktır" diye konuştu.

Ak Parti dönemlerinde sadece İstanbul'da 4 bin imar değişikliği yapıldığını belirten, "Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin yeri, TEKEL Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul'daki arazi, Karayolları bakım yerleri... Bunların hepsi kendi yandaşlarına peşkeş çekildi" dedi.

Adan, "Madem o kadar açıksınız, madem o kadar kendinizden eminsiniz, o halde neden bu bakanlarınızı yüce divana göndermekten korkuyorsunuz?" ifade etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ...

Çözüm sürecinin ihanete, bölünmeye ve teröriste düğün bayram ettiren bir atmosfere dönüştüğünü dile getiren Adan, "Süreç, içerideki bölücüleri daha da azgınlaştırmış ve tamamen onların inisiyatifinde yürüyen bir projeye doğru yol almaya başlamıştır. Türkiye'nin istikbalini bölücülere ve onların içerideki ve dışarıdaki stratejik ortaklarına teslim eden AKP Hükümeti, yaşanan rezaletleri milletimizin dikkatinden kaçırmak için her türlü gündem oyunları oynamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı da, üzerinde tartışması bile gereksiz olan saray gösterileriyle bu gündem sulandırma oyununda hükümete yardımcı olmaktadır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun, Fransa'daki olaylar sonrası yaptığı açıklamaları 'hayret verici' olarak değerlendiren Adan, "İçerideki teröre çözüm bulamayanların dışarıda nutuk atmasının hiçbir anlamı ve kıymeti yoktur. Madem dünyaya terör mesajı vermek istiyorsun; o halde neden örneğin İstanbul'da PKK terörüne karşı kitlesel bir miting düzenlemiyorsun?" diye konuştu.

FRANSA'DA MEYDANA GELEN OLAYLAR...

Son zamanlarda Avrupa'da İslam karşıtlığının arttığını anlatan Celal Adan, "Dinimiz islama ve hazreti peygamberimize yönelik saldırılar artmaktadır. Bu saldırılardan en büyük zararı hiç şüphesiz dünyanın her yerine dağılmış olan Müslüman kardeşlerimiz görmektedir.

Ne dinimize ne de peygamberimize, ne şekilde olursa olsun, hangi düşünceyle olursa olsun, nasıl bir düşmanlıkla olursa olsun; saldırılmasını asla kabul edemeyiz" dedi.

"EĞER BİR REKLAM ARASI VARSA O DA 13 YILLIK AKP İKTİDARIDIR."

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun attığı belirtilen tweetle ilgili değerlendirmelerde bulunan Adan, "Bildiğiniz gibi birkaç gün önce AKP'li bir vekil Cumhuriyetimizi '90 yıllık reklam arası' şeklinde tarif eden bir açıklama yaptı. Bu tarif AKP zihniyetinin özetinden başka bir şey değildir. Bu milletvekiline şunu hatırlatmak isteriz; Eğer bir reklam arası varsa o da 13 yıllık AKP iktidarıdır. Bu 13 yıllık süre içerisinde çaldılar, çırptılar, bölücüleri şımarttılar; Türkiye'yi her türlü ihanetin kol gezdiği bir ülke haline getirdiler. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti tarihini reklam arası şeklinde tarif edemez, buna cür'et dahi edemez. Cumhuriyet düşmanlığına izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

Adan son olarak, "Türk düşmanlığına, cumhuriyet düşmanlığına ve bölücülüğe karşı Türkiye'nin sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğiz. 7 Haziran seçimleri milletimizin sesinin yükseleceği, bölücülerin ve Türk düşmanlarının ise gerekli cevabı alacağı bir seçim olacaktır" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Celal Adan İstanbul Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title