Haberler

Çeber Olayına Yayın Yasağı

İstinye Muhsin Bodur Polis Merkezi, Ardından Metris Cezaevi'nde İşkence Gördükten Sonra Hayatının Kaybeden Engin Çeber'in Ölümüyle İlgili Soruşturmaya Yayın Yasağı Kondu.

İstinye Muhsin Bodur Polis Merkezi, ardından Metris Cezaevi’nde işkence gördükten sonra hayatının kaybeden Engin Çeber’in ölümüyle ilgili soruşturmaya yayın yasağı kondu.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Cevdet Doğan, soruşturmayla ilgili daha önce gizlilik kararı almıştı. Savcı Doğan, soruşturmanın selameti ve bilgi kirliliği yaşanmaması için ayrıca basına yayın yasağı da koydurdu. Dün ise TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül başkanlığında, MHP’den Başkanvekili Mehmet Ekici, DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, işkenceden ölen Engin Çeber ve arkadaşlarının kötü muamele gördükleri iddia edilen İstinye Karakolu’nda incelemelerde bulundu. Bazı milletvekilleri ilk etapta çevresinde konut ve işyerleri arasında bulunan karakolun fiziki şartlarının gözaltındakilere kötü muamele yapmaya elverişli olmadığı izlenimi edindi. Kesin kanaat için Çeber ve arkadaşlarının gözaltında bulundukları süre içindeki görüntüler izlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title