Haberler

Can’ın Rekoru 5.000

Özel Can Hastanesi 3 günde 5000 şeker ve tansiyon ölçümü yaptı.

Salihli Özel Can Hastanesi Adala Beldesi 18. Uluslararası Sanat ve Kültür Şenliğinde açtığı "Can sağlığınız, Can'a teslim" standında 3 gün boyunca 5.000 vatandaşın şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptı. Risk sınırında olduğunu tespit ettikleri onlarca hastayı da, sağlık kuruluşlarından yardım almalarını konusunda yönlendirdi.

Ekim 2011'de 10. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Salihli Özel Can Hastanesi 'İleriye, sağlıkta daima daha ileriye' sloganıyla yola çıktığı yatırım atağında beklenilenin üstünde bir performans sergileyerek, Bölge Hastanesi olma hedefini yakaladı. Ve şimdilerde ise tüm Türkiye'ye açılma amacında. Koyduğu hedefleri çok kısa sürede uygulama aşamasına getiren Özel Can, son bir yıldır da yatırım atağında. Bir çok cihazını son teknoloji ile yenileyen ve hastanede olmayan cihazları da yeni alımlarla bünyesine dahil eden hastane yönetimi, kadrosun da gözle görülür bir değişiklik planı yaparak vizyonunu da değiştirdi.

3 günde 5.000 vatandaşın şekeri ve tansiyonunu ölçtüler

Hekimleri ve sağlık çalışanları ile birlikte sık sık halkın sağlığı için vatandaşın ayağına giden Özel Can Hastanesi Adala Beldesi 18. Uluslararası Sanat ve Kültür Şenliğinde 3 günde tam 5.000 vatandaşın şeker ve tansiyonunu ölçtü. Risk grubuna giren onlarca hastayı da sağlık kuruluşlarına başvurup, bir an önce tedavilerinin yapılması için yönlendirmelerde bulundu. Hemşireler, Acil Tıp teknisyenleri ve Uzman doktorlar tarafından yapılan sağlık taramasında onlarca hastanın Şeker ve hipertansiyon risk grubunda olduğu, ancak vatandaşların şeker ve tansiyon değerlerinin risk sınırında olduğunun farkında bile olmadıkları ortaya çıktı. Günde 1500'ün üstünde vatandaşın şeker ve tansiyon taramalarını yapan Salihli Özel Can Hastanesi bu çalışmayı festival alanına kurdukları stant ta dönüşümlü ve aralıksız olarak gerçekleştirdi. Hastane Hemşiresi Şerife Nazlı Atılgan, Zeynep Turan, Hatice Gökgöz ve ATT Kemal Dönmez; 3 günde 5.000 vatandaşın tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptı. Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Keskiner, İşletme Direktörü Ümit Şahin, İdari hizmetler koordinatörü Asuman Candemir, Kurumsal Pazarlama ve Halkla ilişkiler sorumlusu Nurgül Yılmaz, Başhemşire Naciye Ertürk, Genel Cerrah Dr. Serkan Ayhan, Üroloji Uzmanı Dr.Selamettin Demir, Halkla ilişkiler saha koordinatörü Şerif Turan,İnanç Keskiner, Yazı İşleri sorumlusu Meltem Aysel, Tıbbi sekreterler Atacan Arslan, Pelin Kaya, Seher Taşçı, Gülistan Korkmaz, Nilay Kabaklı, Nuriye Şahin, Sebahat Bayyiğit, Olcay Öztürk, Ayşe Gücünve Buse Çakmak festival süresi boyunca birebir halk ile diyaloglar kurup sağlık sorunlarını dinlediler ve mesleki tespitlerde- tavsiyelerde bulundular.

Adala Beldesi Sağlık hizmeti istemiş

Salihli Adala Beldesi Belediye Başkanı Feraye Aslan'ın festivalde Özel Can Hastanesi tarafından sağlık hizmeti verilmesi talebi üzerine bu çalışmayı yaptıklarına vurgu yapan Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Keskiner;"Biz Özel Can Hastanesi olarak yıllardır Adala Uluslararası Sanat ve Kültür Şenliğine hastane olarak katılır, vatandaşlara sağlık hizmeti sunarız. Sayın Başkan Feraye Arslan bu senede bu talebi yineledi. Bizde memnuniyetle kabul ettik. Çünkü 18 yıldan beri yapılan bu festivale binlerce insan geliyor. Ve bu insan sirkülasyonu sırasında sağlık sorunlarının yaşanması muhtemel oluyor. Sıcaktan veya herhangi bir kronik rahatsızlıktan dolayı vatandaş festival sırasında rahatsızlanabiliyor. Biz de Özel Can Hastanesi olarak bu tür bir sağlık sorununda müdahalede bulunuyoruz. Ayrıca isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak şeker ve tansiyon ölçümü yapıyoruz. Bu sene inanmayacaksınız ama bir rekor kırdık. Festival 4 gün sürüyor. Biz 3 gününe iştirak edebildik. Ve çalışma yaptığımız bu 3 günde yaklaşık 5.000 hastanın şekerini ve tansiyonunu ölçtük. Sağlık taramalarını yaptık. Yaptığımız bu çalışma sürecinde gördük ve tespit ettik ki; vatandaş kendi sağlığına çok vurdumduymaz. Yaptığımız taramalarda çok sağlıklı insanlarda çıktı. Risk grubunda olan insanlarda. Vatandaş şekerinin çok yüksek olduğunu, tansiyonun fırladığını veya yaşadığı sağlık sıkıntılarının nerelerden kaynaklandığını bilmiyor. Öğrenebilmek içinde bir uzmandan yardım almayı tercih etmiyor. Bu birazda vatandaşın maddi sıkıntılarından kaynaklı bir sonuç. İşte biz de Özel Can Hastanesi olarak hizmeti ücretsiz olarak vatandaşın ayağına getirdik. Ve en azından yaptığımız sağlık taraması ile vatandaşın sağlık probleminin ne olabileceği, hangi Uzman hekime muayene olması, ne tür tetkikleri yaptırması gerektiği konusunda bilgilendirmeler-yönlendirmeler yaptık. Sağlık taraması yaptığımız 5.000 vatandaşımızda festivalde sağlığı güvende hem eğlendi, hem alışverişini yaptı, hem de sağlık taramasından geçti." Dedi.

Vatandaş potansiyel şeker ve tansiyon hastası olduğunu taramada öğrendi

Onlarca vatandaşın bilmedikleri hastalıklarının ön tanısını koyduklarına önemle işaret eden Dr. Muzaffer Keskiner;"Şeker ve tansiyon ölçümlerimiz sırasında onlarca vatandaşımızın risk grubunda olduğunu tespit ettik. Oysa bu vatandaşlarımız şeker ve tansiyonlarının çok yüksek olduğunu bilmiyorlar bile. Bu hastalara ölçüm değerlerini söylediğimizde ise hastalarımız şaşkınlık yaşadılar. Bu nedenledir ki tüm vatandaşlarımıza sağlık taramalarını periyodik aralıklarla yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Olası riskleri erken teşhis etmek ancak bu sağlık taramaları ile mümkündür. Hastanemiz her konuda 24 saat hizmete açıktır. " dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title