Haberler

Çağlayan Projesinin Temeli Atıldı

İstanbul'daki Bütün Adliyelerin Halen İnşaatı Devam Eden Çağlayan Adliye Sarayı'nda Toplanması İçin Gerekli Olan Altyapı ve Ulaşım Çalışması İçin Düğmeye Bugün Basıldı

İstanbul'daki bütün adliyelerin halen inşaatı devam eden Çağlayan Adliye Sarayı'nda toplanması için gerekli olan altyapı ve ulaşım çalışması için düğmeye bugün basıldı. Ulaştırma Bakanlığı ve İBB işbirliğiyle yapılan proje çerçevesinde meydanın genişletilmesi ve trafiğin yer altına alınması için yapılacak çalışmanının temeli, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediyşe Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı aykut Cengiz Engin'in katıldığı törenle atıldı.

BAŞBAKAN İLK PROJEYİ BEĞENMEDİ

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, vatandaşların ilçelerde sokak aralarındaki Adliye Binalarını bulmakta zorlandıklarını söyleyerek," İstanbul'un en yoğun semtinde kurulacak Adalet Sarayının giriş çıkışının bu sarayın ihtişamına yakışır bir şekilde olması önemliydi "diye konuştu. Yıldırım, Çağlayan meydanı için ilk düşünülen projenin hem daha ucuz hem de bitiş süresi bakımından daha uygun olduğunu ancak bu projenin Başbakan Erdoğan tarafından beğenilmediğini açıkladı.

Bölgeye yapılacak Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayının bağlantı yollarının Çağlayan'ın yeşil dokusuna ve meydanın özelliğine zarar vermeyecek şekilde yeniden projelendirildiğini ve trafiğin tamamen yeraltına alınması çözümünün ortaya çıktığını anlattı. Törende konuşan Belediye Başkanı Topbaş, yatırım ve projelerde siyasi ayırım gözetilmediğini söylerken, İstanbul Valisi Mutlu da proje inşaatının kazasız ve zamanında bitirilmesini temenni etti. Konuşmaların ardından törene katılan Bakan Yıldırım, Vali Mutlu, Başkan Topbaş ve Başsavcı Engin projenin startını butona birlikte basarak verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title