Haberler

Bursalılar Gökyüzü Şölenini Nilüfer'de İzledi

Bursalılar, Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Amatör Astronomi Kulübü işbirliğiyle düzenlediği Gökyüzü Gözlemi’nde sabaha kadar hem Venüs, Satürn, Jüpiter ve Mars gezegenlerini gözlemledi hem de Swift Tuttle kuyruklu yıldızının oluşturduğu gökyüzü şölenini izledi.

Bursalılar, Nilüfer Belediyesi'nin Bursa Amatör Astronomi Kulübü işbirliğiyle düzenlediği Gökyüzü Gözlemi'nde sabaha kadar hem Venüs, Satürn, Jüpiter ve Mars gezegenlerini gözlemledi hem de Swift Tuttle kuyruklu yıldızının oluşturduğu gökyüzü şölenini izledi.

Nilüfer Belediyesi, Bursa Amatör Astronomi Kulübü işbirliğiyle Gökyüzü Gözlemi etkinliği düzenledi. Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde, şehir ışıklarından uzak noktada gerçekleşen etkinliğe Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe katılanlar, alana kurulan teleskoplarla hem Venüs, Satürn, Jüpiter ve Mars gezegenlerini gözlemledi hem de Swift Tuttle kuyruklu yıldızının oluşturduğu perseid göktaşı yağmurunu izledi. Alanı dolduranlar, gökyüzü şölenini, hep birlikte izlemenin keyfini yaşadı. Etkinliğe katılan fotoğraf tutkunları da, o anları ölümsüzleştirdi. Bursa Amatör Astronomi Kulübü Başkanı İlhan Vardar, böyle önemli bir gök olayını meraklılarıyla buluşturmaya büyük destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti.

Halk arasında kayan yıldız olarak adlandırılan meteor yağmurlarının, belli periyot ve yörüngelerle güneşe yaklaştığını, bu yaklaşım sırasında da kuyruğun toz ve gaz artıklarının uzayda kaldığını ifade eden Bursa Astronomi Kulübü Başkanı İlhan Vardar, yılın belli dönemlerinde de dünyanın bu artıkların içinden geçtiğini belirtti. Dünyanın, son olarak Swift Tuttle kuyruklu yıldızının içinden geçtiğini söyleyen Vardar, 12-13 Ağustos tarihlerinin meteor yağmurunun en yoğun olduğu vakit olduğunu dile getirdi. Saatte yaklaşık 100 adet meteor yağmuru yaşandığını söyleyen Vardar, "Parçaların en büyüğü, nohut ve mercimek büyüklüğünde oluyor. Atmosfere büyük bir hızla girdiği için yanarak yok oluyor. Nohut büyüklüğünde olanlar, biraz daha fazla iz bıraktığı için biz onlara ateş topu diyoruz. Bunların hiçbiri yeryüzüne inmiyor" dedi.

Dünyanın, her yıl kuyruğun içinden geçtiğini ancak Swift Tuttle kuyruklu yıldızı periyodunun 133 yıl olduğunu belirten Vardar şöyle konuştu: "Bu olay her gece olacak ama 133 yılda bir bu kuyruklu yıldız, güneşimize yaklaşıp uzaklaşıyor. Arkasında toz bulutu bırakan izler, uzun müddet kalabiliyor."

Swift Tuttle kuyruklu yıldızının, bundan sonraki Dünya'ya yakın geçiş tarihinin 14-21 Ağustos 2126 tarihleri arasında olacağı tahmin ediliyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Swift Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title