Haberler

Bursagiad'dan Ak Parti'ye Ziyaret

Güncelleme:

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Yeni yönetimiz asıl ve yedek ayrımı yapılmadan 100 kişiden oluşacak.

- Yönetim Kurulumuzun dışında da konusunda uzman kişilerin bulunacağı 10'a yakın komisyon oluşturulacak" dedi. Türkiye'de geçmiş dönemlerde uygulanan 'popülist siyaset' anlayışını da eleştiren Yalçın, "Bu siyaset anlayışı nedeniyle bir nesil heba oldu" diye konuştu.

Bursa Genç İş Adamları Derneği (BURSAGİAD) yönetimi, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret etti. İl Başkanı Sedat Yalçın, BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ve yönetimini, Ziyarette İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yle birlikte ağırladı.

Ziyaret sırasında derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa Genç İşadamları Federasyonu kuracaklarını açıklayarak, tüzük üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çevikel, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın çalışmalarını da yakından ve ilgiyle takip ettiklerini bildirdi.

"AK PARTİ OLARAK TOPLUMA RAĞMEN İŞ YAPMIYORUZ…"

Çevikel'in ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, Bursa İl Teşkilatlarının üye sayısının 200 bini aştığını vurgulayarak, "AK Parti Bursa Teşkilatı, Bursa'da en çok üyesi olan kuruluştur. Toplumsal olaylarda halkı ne kadar içine katarsan olumlu sonuç olmak o kadar kolay olabiliyor. AK Parti olarak topluma rağmen iş yapmıyoruz. Bu olgu partilerin ömürleri konusunda belirleyicidir. Partiler topluma yönelik çalışma yapabiliyorlarsa ömürleri de o kadar çok uzun olabilir" dedi.

"POPÜLİST SİYASETTEN ÇOK ŞEY KAYBETTİK…"

Türkiye'de iki şekilde siyaset yapıldığını dile getiren Yalçın, konuyu şöyle açtı:

"Bunların birincisi eski tarz yani halka popülist yaklaşan bir siyaset anlayışı… Bu siyaset anlayışında vatandaşa birçok vaatte bulunuyordu ama hiç biri gerçekleşmiyordu. Halk, bu vaatlerin ayaküstü söylenmiş olduğunu, yalan olduğunu anlayabiliyor artık. Siyasetin doğrular üzerinde yürümesi gerekir. Artık iletişim çağında olduğumuz için vatandaş söylenenlerin yanlış veya doğru olduğunu anında size söyleyebiliyor. Popülist siyasetten çok şey kaybettik.

Bu siyaset anlayışıyla bir nesil heba oldu. Şimdi ise ikinci tarz siyaset, yani istikrara endeksli hizmet siyaseti yapılıyor. Bunun en önemli uygulayıcısı da AK Parti. Türkiye'de yeni bir düzen var. Ülkemiz artık istikrar ortamında... Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı da beraberinde getiriyor. İş adamları kendi kapasitesi ile iyi noktaları yakalayabiliyor. İş adamlarının artık önü açık… Bu süreçte genç iş adamlarının rolü ise çok önemli" dedi.

'SANAYİDE YÜKSEK KATMA DEĞERLİ SEKTÖRLERE DÖNÜŞMEK…'

Sedat Yalçın konuşmasında, Bursa'da tarım topraklarının ilgisiz sektörlerce işgal edilmesi konusunda artık eskisi gibi rahat hareket edilmemesi gerekliliğine de dikkat çekerek, "Bursa hazinenin ortasında ama değerini bilmiyoruz. Bu düşüncede bir an önce uzaklaşmamız gerekiyor.

Ayrıca Bursa'daki sanayi yapısını da yüksek katma değerli sanayi tipine dönüştürmek gerekiyor. Bu bakımdan tarım topraklarımızın korunması çok önemli. Teknolojik yatırımlara ağırlık verilmeli. Tarım toprakları, endüstriyel tarım tesislerinin çoğaltılması ile daha da kıymetlendirilerek korunmalı" dedi.

"YENİ YÖNETİMDE KOMİSYONLAR OLACAK…"

İl Kongresi süreciyle ilgili olarak da açıklamalar yapan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "Yeni yönetimiz asıl ve yedek ayrımı yapılmadan 100 kişiden oluşacak. Yönetim Kurulumuzun dışında da konusunda uzman kişilerin bulunacağı 10'a yakın komisyon oluşturulacak" dedi.

BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, ziyaret sonunda AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a günün anısına çini tabak hediye etti. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, BURSAGİAD'ın ardından Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyelerini makamında ağırladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title