Haberler

Bursa Öğrenci ve Velilerden Karne Töreni Sonrası 'Okuluma Dokunma' Eylemi

Öğrenci ve velilerden karne töreni sonrası 'okuluma dokunma' eylemiBursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüleceği iddialarına tepki gösteren öğrenciler ve velileri, karne töreninin ardından protesto yürüyüşü yaptı.

Öğrenci ve velilerden karne töreni sonrası 'okuluma dokunma' eylemi

Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüleceği iddialarına tepki gösteren öğrenciler ve velileri, karne töreninin ardından protesto yürüyüşü yaptı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun da destek verdiği eylemde öğrenciler karnelerini Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bırakırken, veliler, yaz boyunca nöbet tutacaklarını söyledi.

Karacabey İlçesi'nde 31 Mayıs'ta Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüleceği duyumları üzerine yaklaşık 400 öğrenci velisi, 'Okuluma dokunma, düzenimi bozma', 'Öğretmenime dokunma', 'Öğrencime dokunma' sloganları atarak Cumhuriyet Alanı'na yürüyüş yapmıştı.

Okulda bugün karne töreni sonrası öğrenci velileri yine eylem yaptı. Veliler, çocuklarıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş yaptıktan sonra öğrenciler değişime tepki göstermek için karnelerini bıraktı.

Velilerin eylemine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da destek verdi. Öğrenci ve velilerle birlikte yürüyen Kayışoğlu, velilerin, okul müdürünün başka yere atanmasına ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine velilerin karşı çıktığını söyledi.

Okulun değiştirilmemesi için 2 bin 500 imza toplayan öğrenci velileriyle birlikte bugün Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istediklerini kaydeden Kayışoğlu, "Görüşme taleplerimiz çeşitli nedenlerle kabul edilmedi. Karne töreni sonrası yürüyüşümüz de engellenmek istendi. Ancak bunun demokratik bir hak olduğunu söyleyerek yürüyüşümüzü gerçekleştirdik" dedi.

Öğrencilerin velilerin sevinçli olmaları gereken karne töreninde ağladıklarına dikkat çeken Kayışoğlu, şöyle devam etti:

"TBMM'de Maarif Vakfı görüşmelerinde, sorduğum soru üzerine Milli Eğitim Bakanı velilere sorulup karar verileceğini söyledi. Ancak, burada hiçbir şekilde velilerin talepleri alınmıyor. Veliler bu konuda kararlı gerekirse okulun değiştirilmemesi için yaz aylarında sırayla nöbet tutacaklar."

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu'nda yaklaşık 750 ilkokul öğrencisi eğitim- öğretim görüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü Karacabey Politika Güncel Haberler

title