Haberler

Bursa - İsrail'in Saldırısına Uğrayan Yardım Konvoyundaki Bursalılar Tekbirlerle Karşılandı

"silahsız Olmamıza Rağmen Karşımızda Titrediler"

"SİLAHSIZ OLMAMIZA RAĞMEN KARŞIMIZDA TİTREDİLER"

İSRAİL'in saldırısına uğrayan yardım konvoyundaki İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi olan 10 Bursalı, bugün Bursa'da tekbirlerle karşılandı. Ekipte bulunan Ali Osman Ceylan, İsrail saldırısı öncesi görev dağılımı yaptıklarını ve geminin ön bölümünün Bursalılara ait olduğunu söyledi. Ceylan, "Gemidekiler teslim olduktan bir saat sonra biz de teslim olduk. Silahsız olmamıza rağmen karşımızda titrediler" dedi.

İstanbul'dan Bursa'ya gelen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyelerini Bursa Tekstil Ticaret Merkezi'nde (BUTTİM) coşkulu bir kalabalık tarafından karşıladı. Gemide bulunan İsmail Hakkı Vehapoğlu, yaralı olduğu için İstanbul'da tedavi altına alınırken diğer yolculardan İlyas Sağlam, Fikret Bayram ve Varol Yılmaz İnegöl İlçesi'ne gitti.

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ile İdris Şimşek, Ömer Yüce, Mükerrem Tetik, Ali Osman Ceylan, Hasan Köroğlu ile Abdullah Arslan ise BUTTİM İş Merkezi bahçesinde, yaklaşık bin 500 kişi tarafından tekbir getirilerek karşılandı. Alanda bulundurulan kamyonun üzerine çıkan Hüseyin Kaptan, İdris Şimşek, Ömer Yüce, Mükerrem Tetik, Ali Osman Ceylan, Hasan Köroğlu ve Abdullah Arslanan'a vatandaşlar büyük bir sevgi gösterisinde bulundu.

Gelenler adına konuşan Ali Osman Ceylan, İsrail'in saldırısından önce görev bölümü yaptıklarını ve geminin ön bölümünün Bursalılar tarafından korunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Biz burayı son ana kadar savunduk. Kurşunlara göğsümüzü gerdik. Gemidekiler teslim olduktan bir saat sonra biz de teslim olduk. Silahsız olmamıza rağmen karşımızda titrediler. Yakalandıktan sonra yaklaşık 25-30 saat plastik kelepçeyle bağlı kaldık. Her elimizi kaldırdığımızda bize silah doğrultuldu. Yalnızca su içmek için fırsatımız oldu. Ancak sular İsrail malı olduğu için içmeyi reddettik"

Gemide bulunan Bursa İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, gemideki direniş nedeniyle askerlerin kendisini sorumlu tuttuğunu belirterek, "Askerler beni üç saat sorguya aldı. Gemideki direnişi benim planladığımı bu nedenle Bursa'dan yapılı insanları alarak gemiye bindirdiğimi iddia ettiler. Bu da onların ne kadar aciz olduğunu gösteriyor. Bizler ne pahasına olursa olsun bu yardımları ulaştıracağımıza dair söz verdik. Bu bir açılımdır. Artık Gazze'ye giden bütün yollar açılmıştır" dedi.

HER KADININ BAŞINA İKİ SİLAHLI ASKER

Geminin kadın yolcularından Mukerrem Tetik, Türkiye'deki tepkiler ve açıklamalar sayesinde mahkemede yargılanmaktan kurtulduk. Bayanlara dahi kelepçe vurularak su ve yemek verilmedi. Her kadının başında iki asker namlularını bize doğrultmuş şekilde beklediler. Yalnızca İngilizce konuşulmasına izin verdiler. Ancak biz tüm bu işkencelere rağmen Gazze halkı için her şeyi göze alarak bu yolculuğa çıktık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title