Haberler

Bursa - Bursa Bedava Kanser Teşhis Merkezini Açtı

Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir (ek) "BEDAVA KANSER TEŞHİS MERKEZİNİ AÇTI" Bursa gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, merkez Yıldırım Belediyesi'nin yaparak Bursa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne devrettiği sağlıklı hayat merkezini açtı.

Müezzinoğlu: Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir (ek)

"BEDAVA KANSER TEŞHİS MERKEZİNİ AÇTI"

Bursa gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, merkez Yıldırım Belediyesi'nin yaparak Bursa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne devrettiği sağlıklı hayat merkezini açtı. Açılan sağlık merkezine gidenler ücretsiz kanser taramasından geçirilecek.

Yıldırım Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulan merkezde kanser erken teşhis hizmetleri, obezite polikliniği, sigara bıraktırma polikliniği, psikolojik danışmanlık ve gebe bilgilendirme sınıfı hizmetleri verilecek. Toplam 16 personel tarafından sağlık hizmeti verilecek merkezde ayrıca 79 kişilik sinema düzeninde ve 20 kişilik 'U' düzeninde toplantı salonu bulunuyor. Bu salonlar, başta halk eğitimleri olmak üzere ihtiyaç duyulan her türlü toplantı için kullanılıyor. Merkezde hizmet gören vatandaşlar, çocuklarının hoşça vakit geçirebilmeleri için hobi ve çocuk oyun salonu ile bilgisayar destekli kütüphaneden de yararlanacak.

Sağlıklı Hayat Merkezi'nin kurdelesini kesen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kötü alışkanlıklardan uzak durmanın yolunun kişinin kendi elinde olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, "Alıştım, bırakamıyorum' dememek lazım. Çünkü alışan ben olduğuma göre bırakmayı başarabilen de yine ben olacağım. Alışkanlığın gölgesine sığınmak kabul edilemez" dedi. 2014 yılında 2 milyon kadına meme kanseri taraması yapıldığını ifade eden Müezzinoğlu, "Bu 2 milyon taramadan 25 bin erken kanser vakası yakalamışız. Bunların yüzde 85'ini birinci ve ikinci safhada yakalamışız. Erken teşhis önemli. Bu çok boyutlu sağlık merkezi KETEM anlamında önemli bir merkez olacak. Hastane ile övünen değil, daha sağlıklı toplum ile övünen bir ülke olmalıyız. Daha çok ilaç tüketimiyle övünen değil, daha sağlıklı beslenen ve sağlıklı nesiller yetiştiren bir toplum olmakla övünebilmek lazım" dedi.

120 BİSİKLETLE SEÇİM BİLDİRGESİ DAĞITIMI

Müezzinoğlu, buradaki tören ardından Merinos Parkı'na geçerek Ak Parti'nin seçim bildirgesini 120 bisikletle dağıtılımını başlattı. Müezzinoğlu burada bisiklete binerek gençlerle tur attı. Müezzinoğlu daha sonra Karapınar Endüstri Teknik Meslek Lisesi'nin açılışını gerekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Havaalanı Mehmet Müezzinoğlu Gökçen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title