Haberler

"Bulut Tedarikçileri Sıralaması 2012"

Güncelleme:

Kurumlar artık bulutu yerleşik bir BT hizmet modeli olarak görüyor.

Bilişimde Ana Akım Haline Gelen Bulut Teknolojisinin Lideri Fujitsu

· Bağımsız bir analiz firması olan Experton'un raporu Fujitsu'nun iş dünyasına yönelik bulut bilişim hizmetleri alanında lider olduğunu açıkladı.

Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, bulut bilişimin artık kurumlar tarafından iş hızını artıracak, yerleşik bir BT hizmet modeli olarak görüldüğünü belirten yeni bir raporu onayladı. Bağımsız analiz firması Experton'un hazırladığı "Bulut Tedarikçileri Sıralaması 2012" raporuna göre bulut teknolojisi kurumlar arasında hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor.

Rapor, Orta Avrupa'daki firmaların çoğunluğunun bulut bazlı teknolojilerin avantajlarının kıymetini bildiğini gösteriyor. Experton aynı zamanda Fujitsu'nun şirketlerin buluta geçmesini sağlayan lider bir firma olduğuna dikkat çekiyor. Raporda, Fujitsu'nun Global Bulut Platformu'nda şimdiden 1.500'ün üzerinde müşterisi ve tam bulut hizmetleri olduğu, Fujitsu İş Çözümleri Mağazası'nda ise 100 SaaS (Yazılım Servisleri) uygulamasının bulunduğu belirtiliyor.

İş dünyasına sunulan avantajlar

Bulut bilişim, karmaşıklığı önemli oranda azaltmasının ve altyapı maliyetlerini düşürmesinin yanı sıra şirketlerin en yeni teknolojiye geçiş yapmasını sağlıyor. Bulut bazlı sistemlere geçiş yapan şirketlerin kendi BT altyapılarını yönetmelerine gerek kalmıyor. Böylece her ölçekten şirket sistem kullanılabilirliği, arıza süresi ve çalışanların verimliliği gibi kritik konularda önemli gelişmeler elde ediyor.

Fujitsu, Bulut'un ilerleme hızını belirliyor

Bulut teknolojilerinin ilerleme hızını belirleyen Fujitsu'nun son bir yıldaki girişimleri arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Yazılım iş ortaklarının ilgisini çekmek üzere Bağımsız Yazılım Tedarikçileri'nin (ISV) sıfır yatırımla katılabildiği ilk gelir paylaşım modeli

100'e yakın SaaS uygulamasının bulunduğu ve halen genişleyen kapsamlı Fujitsu İş Çözümleri Mağazası müşterilere klasik lisans modelleri için alternatifler sunuyor

Fujitsu, 2011 yılında multi milyar dolarlık Global Bulut Platformu yatırımını tamamladı

2012 yılında İş Çözümleri Mağazası'nı genel kullanıma açacak

Fujitsu'nun bulut alanındaki halen devam eden milyar dolarlık yatırımını onaylayan rapor, Fujitsu'nun Bulut'un stratejik ilerleme hızını belirleyen, Bulut Lideri bir şirket olduğunu belirtiyor. Raporda, Fujitsu'nun 8 kritik kategoriden 7'sinde lider olduğuna dikkat çekiliyor. Bu kritik kategoriler arasında Bulut Hizmetleri (Yönetilen Bulut, Yönetilen Özel Bulut, IaaS Genel Bulut, KOBİ'ler, Büyük Kuruluşlar), Bulut Teknolojileri (Altyapı) ve Bulut Entegrasyonu yer alıyor.

Fujistu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim:

"Bulut Bilişim giderek daha yaygın bir şekilde yerleşik bir BT hizmet modeli olarak kabul ediliyor. Her ölçekten şirket artık prizlerine, telefon ağlarına ve su rezervlerine güvendikleri kadar buluta da güveniyor. Fujitsu'nun Experton'un gerçekleştirdiği bağımsız çalışmada Bulut Lideri olarak derecelendirilmesi ihtiyaçları giderek bulut ortamlarına kayan müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermeye yönelik olarak bulut altyapısına yaptığımız yatırımın kanıtıdır. Bulut bilişime geçmek isteyen kullanıcıların Fujitsu'yu tercih etmeleri akıllı bir seçim olacaktır."

Experton Analistleri Dr. Carlo Velten ve Steve Janata:

"Son bir yıldır yoğun bir şekilde bulut portföyüne yatırım yapan şirket kesinlikle Fujitsu'dur. IaaS girişimini sürekli genişletiyor olmasının yanı sıra İş Çözümleri Mağazası portföyündeki en önemli yeniliktir. Burada şirketler 'kullandığın kadar öde' modelini kullanıyorlar ve yazılımlarını Fujitsu Bulutu üzerinden sunuyorlar. Mağazanın açılmasının üzerinden çok kısa bir süre geçtiği için şu anda çeşitler sınırlı ancak çeşitli işbirlikleri sayesinde ERP çözümleri gibi ürünler mevcut. Fujitsu İş Çözümleri Mağazası'nda daha şimdiden KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu önemli uygulamalar bulunuyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orta Avrupa Fujitsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title