Haberler

Bu Okulda Sınıf, "Öğrenme Merkezi", Müdür İse "Eğitim Yöneticisi" Oldu

Bu Yıl Eğitime Başlayacak Özel Tekden Anaokulu Ve İlköğretim Okulu Müdürü Nuri Özkan, 45 Derslikli, 772 Öğrenci Kapasiteli Okulu Teknolojinin Son Ürünleriyle Donattıklarını Söyledi. Özkan, "Tahtalarımız Dokunmatik Ekranlı, İnternet Bağlantılı Ve İnteraktif Olarak Kullanılıyor. Bütün Derslerin Üni...

Bu yıl eğitime başlayacak Özel Tekden Anaokulu ve İlköğretim Okulu Müdürü Nuri Özkan, 45 derslikli, 772 öğrenci kapasiteli okulu teknolojinin son ürünleriyle donattıklarını söyledi. Özkan, ¨Tahtalarımız dokunmatik ekranlı, internet bağlantılı ve interaktif olarak kullanılıyor. Bütün derslerin ünite programları güncel olarak hazırlandı. Dersler, öğrencinin katılımıyla işlenecek. 42 öğretmenin hepsine dizüstü bilgisayar verdik. Dizüstü bilgisayar akıllı tahtaya bağlanacak ve ders işlenecek. Gelmeyen öğrenciye o günün konusu isterse internet üzerinden evine gönderilecek¨ dedi. Öğrencilere `akıllı kart` dağıtılacağını da belirten Özkan, bu kartlarla öğrencinin okula giriş çıkış saatleri, hangi yemekleri tercih ettiği, katıldığı kültürel ve sportif faaliyetlerin izleneceğini belirtti. Özkan, ¨Buna göre de öğrencinin sağlıklı beslenip beslenmediği, ne yapıp yapmadığı belirlenecek ve yeni programlar geliştireceğiz. Servisler uydu bağlantılı olacak. Servisin ne zaman nerede olduğu, gecikmenin öğrenciden mi, yoksa servisten mi kaynaklandığını kolaylıkla görebileceğiz¨ dedi.

TÜRKÇE DERSLERİ ŞARK ODASINDA

Özkan, Türkçe derslerinin ise, Şark Odası şeklinde düzenlenmiş sınıflarda işleneceğini belirtti. Özkan, ¨Okulda bazı kavramları de değiştirdik. Örneğin sınıf kelimesi yerine `öğrenme merkezi`, müdür yerine `eğitici yönetici`, hizmetli yerine `destek personeli` kelimesini tercih ettik. Eğitim ve öğretimi daha çok çağrıştırdığı için bu kavramları kullanacağız¨ diye konuştu.

Özel Tekden Anaokulu ve İlköğretim Okulu Müdürü Nuri Özkan, okulda zeka temelli, tam Öğrenme ve kubaşık (işbirliği) eğitim ve öğretim modelini uygulayacaklarını, ayrıca hayal bahçesi, demokrasi meydanı gibi bölümler oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title