Haberler

BMW elektrikli modelinin üretimini sonlandırdı!

Güncelleme:

Elektrikli model sayısını gün geçtikçe arttıran BMW, artık ömrünün sonuna gelmiş elektrikli modellerine de veda etmeye başladı.

Elektrikli model sayısı gün geçtikçe artarken artık bazı elektrikli araçlar ise ömrünü tamamlamaya başladı bile. Elektrikli araçlar konusunda iddialı olan markalardan bir tanesi de BMW. Bavyeralı üretici, elektrikli model sayısını arttırmaya devam ederken diğer yandan da ikonik modelinin üretimine son verdi.

BMW i3 üretim bandına veda etti

Markanın seri üretim ilk tam elektrikli modeli olan BMW i3 uzun süren üretimin ardından üretim bandına veda etti. 2013 yılında tanıtılan model aradan geçen 9 yılın ardından artık bizlere veda ediyor. Alman marka, 250 bininci i3 modelinin ardından elektrikli aracın fişini çekti.

İlk station-wagon BMW M3 sonunda yüzünü gösterdi!

Kutu gibi tasarımı ile ilk çıktığı günden bu yana dikkat çeken BMW i3, 74'ten fazla ülkede satışa sunuldu. Bu süreçte farklı versiyonlara kavuşan elektrikli aracın menzili ve motor gücü de yapılan yeniliklerle birlikte arttı. Bu şekilde BMW i3'ün kullanışlılığı ve sürüç keyfi de arttırıldı.

BMW, ikonik modeline veda için HomeRun isimli özel bir versiyon üretti. i3S modeli üzerinde yükselen bu araç BMW'nin ilk mat siyahın yanı sıra Buzul Gri ve Buzul Kırmızı renklerle sunuldu. Bu özel versiyonu vurgulayan bronz detaylara ise aracın ızgarası ve bagaj kapağında yer veriliyor.

Aracın iç mekanında da Truffle deri, deri gösterge paneli ve bronz detaylar kullanıldı. Ayrıca aracın özel bir versiyon olduğunu hatırlatan özel logolar da yine iç mekandaki yerini alıyor. Tüm opsiyonlarla donatılan HomeRun versiyonlarının tamamı ise müşterilerine teslim edildi.

i3S temel alınarak üretilen HomeRun versiyonu, 183 beygir ve 270 Nm tork üretebilen bir elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. 42 kWh'lik bataryası elektrikli modele EPA standartlarına göre 246 km'lik bir menzil sunuyor. BMW'nin yeni elektrikli modelleri artık daha uzun menzillere sahip.

Aradan geçen 9 yılın ardından artık BMW i3'ün veda etme zamanı gelmişti. Bavyeralı üreticinin i3'ün yerini hangi model ile dolduracağını ise hep beraber bekleyip göreceğiz. Peki siz BMW i3 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Tragger Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title