Haberler

Bedelli Çıkacak mı?

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den bedelli açıklaması...

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, terörün ve asker ihtiyacının devam ettiği sürece bedelli askerliğe imkan olmadığını düşündüklerini söyledi.

Gönül, Antalya'nın Alanya ilçesinde İskele Meydanı'ndaki bir restoranda, AK Parti Antalya milletvekilli adaylarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret eden Vecdi Gönül, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerliğe ilişkin seçim vaatleri hakkındaki sorusunu yanıtladı. Gönül, "İktidara gelsinler bakalım gelebiliyorlar mı önce, sonra yapabiliyorlar mı, ona bakmak lazım. Hesaplarımıza göre, bugün için, terör devam ettiği, asker ihtiyacı devam ettiği müddetçe bedelliye imkan olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Askerlik Kanunu'nun ihtiyaç fazlası er veya erbaşlarla ilgili 10'uncu maddesini anımsatarak, bedelli askerliğin mevcut olduğunu kaydeden Gönül, Genelkurmay Başkanlığının asker ihtiyacı devam ettiği için kanunun bu maddesini uygulama imkanı olmadığını kaydetti. Başka bir partinin programı hakkında bir şey söylemek istemediğini ifade eden Vecdi Gönül, "Geldikleri zaman yapıp yapamayacaklarını görürüz" diye konuştu.

Gönül, bir gazetecinin, "Eski bir genel başkana karşı adaysınız. Baykal ile aynı memleketten aday olmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de kendisinin karşı aday olmadığını belirterek, kendi meseleleri, anlayışları ve hizmet programları olduğunu söyledi. Gönül, "Kimseyi karşımıza almıyoruz. Kimseyle bir müsabaka içerisindeymişiz gibi görmüyoruz kendimizi" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Antalya'dan çıkaracağı milletvekili sayısına yönelik tahmini sorulan Gönül, 14'üncü adayın da aralarında olduğunu işaret ederek,

"Arkadaşımıza saygı duymuyor musunuz? 14'üncü adayımızdan vazgeçelim mi istiyorsunuz?" dedi.

Ziyarette Gönül'e, Kaymakam Doğan tarafından su kabağından imal edilmiş bir abajur hediye edildi. Gönül, bu ziyaretinin ardından Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti. - ALANYA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title