Haberler

BDP'lilerden 'Biz de Kck'lıyız' İhbarı

Van'da bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür'ün yanısıra BDP'li ilçe ve belde belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 BDP'li, adliyeye giderek KCK'lı olduklarını belirten...

Van'da bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür'ün yanısıra BDP'li ilçe ve belde belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 BDP'li, adliyeye giderek KCK'lı olduklarını belirten dilekçeleri Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na vererek kendilerini ihbar ettiler. Tuğluk, "Barışı, demokrasiyi savunan KCK'lilerin değil, ayrışma, baskı ve ölüm politikası yürüten AKP'nin bu politikası ülkeyi bölecektir" iddiasında bulundu.

KCK operasyonlarını tepki gösteren aralarında Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür'ün yanı sıra birçok BDP'lil ilçe ve belde belediye başkanları ve yaklaşık 250 partili, parti çadırının önünde toplandı. Buradan araçlarla Van Adliyesi'nin hizmet verdiği M Tipi Cezaevi'ne gelen grubu, geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri karşıladı. Adliye olarak kullanılan M Tipi Cezaevi'nin önünde durdurulan araçlarda inen milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer bina önüne kadar yürüdü.

KCK'LIYIZ BİZİ DE TUTUKLAYIN

Milletvekilleri Tuğluk, Üçer ve Gür ile birlikte gelen grup, 'KCK adı altında yapılan bu operasyonlarda tutuklanan ve yargılanan başta parti yöneticileri, milletvekilleri, belediye, il genel meclis başkanları ve parti teşkilatı üyeleri olmak üzere insan hakları savunucularının, sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin yürütükleri faaliyetlere katıldım ve katılmaya devam ediyorum. Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyorsa ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum' yazılı dilekçeyi Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na verdiler. Kendilerinin de KCK'lı olduğunu belirten grup, eğer yapılanlar suç ise kendilerinin de suç işlediğini bu nedenle de kendilerini ihbar ettiklerini belirtiler.

TUĞLUK'TAN TEHDİT

Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, ihbar dilekçelerinin Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na verilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, 'terör sorunu yoktur, terörle mücadele sorunu vardır' açıklamasının ardından terörle mücadele adı altında Kürtlere karşı bir savaş başlattığını ileri sürdü. Tuğluk, uygulanan baskı, öldürme, yok etme politikasının ise ülkeyi bölmeye götüreceğini iddia etti. Yapılan KCK operasyonlarının hukuki değil, siyasi operasyonlar olduğunu savunan Tuğluk şunları söyledi: "KCK'li olmak, barışı, demokrasiyi, özgürlüğü savunmaksa biz de aynı şeyleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. AKP hükümeti bu operasyonlarının emrini vererek Kürt meselesinde çözümü, barışı getirmek yerine Kürtlere karşı savaşı tercih etmiştir. Barışı, demokrasiyi savunan KCK'liler değil, ayrışma, baskı ve ölüm politikası yürüten AKP'nin bu politikası ülkeyi bölecektir. Bu kadar baskı, tehdit ve ölüm Kürtlerde duygusal kopuşu getirir. Eğer bu kadar baskı uygulayıp, bu kadar sıkboğaz ederseniz halkları ayrıştırırsınız. Bu ülkeyi bizim yürüttüğümüz barış, özgürlük, demokratik çözüm politikası değil, AKP'nin yürüttüğü bu baskıcı, öldürme, yok etme politikası ülkeyi böler."

Grup, Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na kendilerini ihbar eden dilekçelerini verdikten sonra, olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Fevzi KIZILKOYUN- Osman BEKLEYEN/ Van, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazmi Gür Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title