Haberler

Başkent'in Kültür Durağı: Yenimahalle

Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi 2013 yılında hemen hemen her zevke hitap eden etkinliklerle yüz binlerce vatandaşa kültür-sanat dolu bir yıl yaşattı.

Yenimahalle Belediyesi 2013 yılında hemen hemen her zevke hitap eden etkinliklerle yüz binlerce vatandaşa kültür-sanat dolu bir yıl yaşattı. Konserden sinema günlerine, çocuk ve büyük tiyatrolarından dans gösterilerine, matine günlerinden stand-up gösterilerine kadar gerçekleştirilen pek çok etkinlikle Yenimahalle, kültür- sanatın başkenti oldu.

Yenimahalle'de özel günler de unutulmadı. Milli bayramlar ilçede coşkuyla kutlanırken, Engelliler Günü, Sevgililer Günü, Yaşlılar Haftası da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tiyatro perdesi hiç kapanmadı

2013'te Yenimahalle'de tiyatro perdesi hep açık kaldı. Her hafta hem büyükler hem de minikler için oyunlar sahneye koyan belediye, tiyatro severlerden büyük takdir topladı.

Usta kalemlerden çıkan Yılanların Öcü, Paran mı Var Derdin Var, Söz Meclisten İçeri, Cicu, Bir Delinin Hatıra Defteri, Kamyon, Kapıların Dışında gibi pek çok oyun büyükler için, İbiş ve Memiş, Çizmeli Kedi, Hayvanlar Alemi, Cedric, Karagöz Kukla Olmak İstiyor, Şirinler, 0 Çürük gibi birbirinden eğlenceli oyunlar ise minikler için sahnede oldu.

Yenimahalleli konserlerde coştu

Yenimahalleli, 2013 yılında birbirinden önemli sanatçıların verdiği konserlerle coştu.

Türk Sanat Müziği'nden Türk Halk Müziği'ne, pop müzikten tasavvuf müziğine kadar hemen hemen her tarzda gerçekleşen konserlerde Edip Akbayram, Kubat, Mustafa Sandal, Özgün, Hale Özbaş, Aynur Doğan gibi sanatçılar sahne aldı. Ayrıca Batıkent Kültür Merkezi'nin açılışı kapsamında da Arif Sağ, Tolga Sağ, Canan Başkaya, Dertli Divani, Erdal Erzincan, Gülcihan Koç, Mercan Erzincan ve Talip Şahin bağlamalar eşliğinde deyişler söyledi.

Kadınlar matinede eğlendi

Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında her ay gerçekleşen kadınlar matinesinde binlerce Yenimahalleli kadın, günlük dertlerinden uzaklaşarak stres attı. Matinede düzenlenen sandalye kapmaca ve oryantal yarışlarını kazanan kadınlara çeşitli ödüller verilirken oyun havalarında eğlence doruklara çıktı.

Açık havada sinema keyfi

Sinema tutkunları, 2013 yılında da açık havada sinema keyfi yaşadı. Yüzlerce filmin gösterildiği sinema günlerinde Selvi Boylum Al Yazmalım gibi klasikleşen filmlerin yanı sıra en yeni yerli ve yabancı filmler de beyaz perdeye yansıdı.

Yenimahalle'de Ramazan bir başka güzel

Yenimahalle'de Ramazan Ayı, her yıl olduğu gibi yine dolu dolu geçti. Gezici Ramazan Şenlikleri ile on binlerce vatandaşa ulaşılırken gerçekleşen animasyon, Karaköz-Hacivat, Kukla gösterileri ve Tasavvuf kanserleri ile Ramazan daha anlamlı geçti.

Özel günler de etkinliklerle kutlandı

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi'nin gerçekleştirdiği etkinliklerle milli bayramlarda coşku ikiye katlanırken 14 Şubat Sevgiler Günü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 08 Mart Kadınlar Günü gibi özel günler de etkinliklerle kutlandı.

"Kültür-sanata önem veriyoruz"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, insanların belediyelerden rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra keyifli projeler de beklediklerini belirtti. Yenimahallelilerin yaşadıkları ilçeden keyif almalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Yaşar, bu amaçla pek çok kültür-sanat faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu etkinliklerde insanların, günlük yorgunluklarından ve sıkıntılarından bir nebze de olsa uzaklaşmış olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini kaydeden Yaşar, 2014'ün de kültür-sanat dolu geçeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title