Haberler

Başkan Akpolat, Bisiklet Yolu Müjdesi Verdi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yüzlerce çocukla birlikte Beşiktaş'ın cadde ve sokaklarında pedal çevirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yüzlerce çocukla birlikte Beşiktaş'ın cadde ve sokaklarında pedal çevirdi. Etkinlikte konuşan Akpolat, " Beşiktaş'ı bisiklet sürücüleri, engelliler, yayalar için yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Üzerinde gezdiğimiz güzergahlarda da bisiklet yollarını yapacağız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi, sokak kültürünü canlandırmayı amaçlayan yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan "Ayda Bir Gün Sokak Bizim" etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Hollanda Başkonsolosu Bart Van Bolhuis ve yüzlerce çocuk Mahmut Erseven İlkokulu'ndan başlayarak Beşiktaş'taki cadde ve sokaklarda pedal çevirdi. Ardından bisikletliler ve Başkan Akpolat etkinlik için trafiğe kapatılan Ihlamur Dere Caddesi ve Mecit Ali Sokağı'na gelerek çocuklarla birlikte etkinliklere katıldı. Burada sokaklarda unutulan eski oyunlar eğitmenler eşliğinde oynandı. Etkinlikte ayrıca kitap ve oyuncakların takas edildiği stantlara çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar ile birlikte pedal çeviren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ilçenin bisiklet kullanıcıları için sorunlarını tespit etti. Etkinliğin gün boyu devam edeceğini belirten Başkan Akpolat, Beşiktaş için yeni yapılacak olan bisiklet yolunun müjdesini verdi.

"Üzerinde gezdiğimiz güzergahlarda da bisiklet yollarını yapacağız"

"Ayda Bir Gün Sokak Bizim" etkinliğinde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Çocuklarımızla birlikte muhteşem bir deney oldu. Bunları yaşasınlar istedik. Bizde yerel yönetici olarak bisikletle Beşiktaş içerisinde seyahat ederken ne gibi zorluklarla karşılaşılabilir onları test etmiş olduk. Bu sayede eksikliklerimizi gördük. Beşiktaş çok tarihi ve engebeli bir kent. Dolayısıyla bu engebenin açtığı sıkıntılar var. Bisiklet kullanıcıları için yayalar, çocuklu bayanlar için ve engellilerimiz için yol açtığı sıkıntılar var. Bunları ortadan kaldırmak için bu deneyimi yapmamız gerekiyordu. Beşiktaş'ı bisiklet sürücüleri için engelliler için yayalar için yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Üzerinde gezdiğimiz güzergahlarda da bisiklet yollarını yapacağız. Sahil şeridi tabi ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanı bizim yetki alanımız değil. Engebesini bisiklet yollarına engel çıkartmayacak şekilde düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Böyle etkinlikleri çok seviyoruz"

Bisiklet turunda arkadaşlarıyla eğlendiğini belirten Ozan Çoruk, "Çok güzel geçti. Çok iyiydi. Arkadaşlarımızla eğlendik böyle etkinlikleri çok seviyoruz. Bende bir yayayım ama bana bazen sürücüler hiç yol vermiyor. Araçların bizi fark etmelerini istiyoruz" dedi.

Çok eğlendiğini söyleyen Hayru Nisa Güngör, "Bisiklet turu çok güzel geçti. Herkesin katılmasını isterim. Çok eğlenceliydi. Parklarda ve evlerimizin bahçelerinde sürüyoruz" ifadelerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rıza Akpolat Beşiktaş Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title